De bedste juleøl

Mine danske julefavoritter

Der er mindst 300 forskellige danske julebryg på det danske marked. Dertil kommer alle de udenlandske. Rundt regnet er er der velsagtens kun 10-20 procent af de mange julebryg, som er nyheder. – Julen er traditionel og det er jeg også. Gang på gang vender jeg tilbage til de julebryg, jeg ved der smager godt. Der er kun jul en gang om året, og der er jo ikke nogen god grund til at skuffe hverken gæster eller sig selv.

Læs her: Weekendens bedste vine

 

 

Merry Christmas, Happy New Year

Hancock

Lager – 6,3 procent

70 cl, 22,95 kroner i Løvbjerg

 

En festlig og uhøjtidelig øl. Den store 70 cl flaske pynter på et hvert veldækket julefrokostbord. Den let sødlige aroma domineres af korn, friskbagt brød, blomster og især varm alkohol. Humlen, den tjekkiske Saaz, ligger diskret i baggrunden. Reelt set er det en guldøl med kant, men dejlig letløbende, glimrende som aperitif eller i starten af en julefrokost, sammen med sild og brændevin.

 

 

Golden Naked Christmas Ale

Stærk britisk ale – 7,5 procent

Husbryggeriet Jacobsen (Carlsberg)

75 cl, 39,95 kroner i de fleste supermarkeder

 

De sidste mange år har Golden Naked Cristmas Ale været fast på bordet juleaften hjemme hos min familie. Det laver jeg ikke om på, ligesom jeg heller ikke udskifter portvinen til risalamanden Det er en helstøbt, smuk rødgylden øl med en imødekommende duft og aroma med antydning af blandt andet svesker, nødder, abrikoser, kirsebær, kanel, appelsin og vanilje. Et perfekt valg til julebordet, uanset om det er flæskesteg eller juleand.

 

 

Fur Cristmas Ale

Fur Bryghus

Stærk belgisk ale – 9,4 procent

50 cl, 39,95 kroner i Føtex

 

Fur Christmas Ale er en af de Julebryg, der fuld fortjent vinder flest julebrygtest. Blandt andet har den vundet Ekstra Bladets store julebrygtest to gange. Lækker belgisk inspireret ale krydret med de amerikanske humler Centennial og Cascade. Kodeord er moden frugt, svesker, dadler, blomster og citrus. De næsten 10 procent er eminent godt skjult. Fur Bryghus er en vinderøl. Fantastisk som after dinner-øl.

 

 

Nørrebros Julebryg

Nørrebro Bryghus

Krydderale – 7%

40 cl, 15 kroner i Netto

 

Jinglebells, jinglebells... flydende brunkager på flaske, som tilmed er økologiske. Den fedladne smag har sødlige toner af maltbolcher, og et orgie af aromatiske toner fra kagekryderierne kanel, nelliker, ingefær får de fleste i julestemning. Smagen, hvor der også spores valnødder og tørret frugt, afrundes af en eftersmag med lang sødme. Prøv og erstat julegløggen med Nørrebros nøddebrune Julebryg, det er mums.

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen