Deklaration på vej på spiritus

Spiritusgiganten Diageo vælger nu selv at sætte indholdsdeklarationer på deres produkter

I dag kan du se næringsinholdet bag på din juice, saftevand og sågar din øl, men du kan faktisk ikke se, hvor mange kalorier der er i en flaske gin eller whisky. Selvom spiritus ikke er omfattet af det offentlige næringsdeklarationskrav, vælger spiritusgiganten Diageo nu selv at sætte indholdsdeklarationer på deres produkter, så det bliver nemmere for forbrugerne at finde information om indholdet i spiritus.

"Vi mener, at vi som producent har en forpligtelse til at give forbrugerne information om, hvad deres drink indeholder. Vi håber, at vores nye næringsdeklarationer nemmere kan give forbrugerne mulighed for at træffe et informeret valg om, hvad de skal drikke", siger Michael Holm, direktør i Nordeuropa. 

Diageo håber, at mere information vil få forbrugerne til at træffe et bedre og mere kvalitetsbevidst valg, der samtidig bidrager til et lavere alkoholforbrug. Initiativet bakkes op af Bente Klarlund Pedersen, professor og overlæge ved TrygFondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet: "Vi har længe efterspurgte næringsdeklarationer på spritius. Derfor synes jeg, at det er meget positivt, at branchen nu selv tager initiativet og hjælper forbrugerne".

Allerede i løbet af sommeren i år vil de første flasker med næringsdeklarationer blive solgt i Danmark. Den kendte whisky Johnnie Walker bliver den første spiritusflaske med den nye næringsdeklaration.

Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers