Den globale vinproduktion falder med ti procent

Der er blevet produceret væsentlig mindre mængder af vin i 2019 grundet vejrmæssige udfordringer

Følg Vin

Mængden af vin fremstillet rundt om i verden i år er faldet med 10% i forhold til sidste års høst, hvilket i følge analytikere skyldes ugunstige vejrforhold. Det er nye statistikker fra den internationale Vinorganisation (OIV) der viser, at den globale produktion af vin faldt fra 294 mio. hektoliter i 2018 til 263 mio. hl i år. Det er fald i produktionen på tværs af de store vinregioner i Frankrig, Italien og Spanien, hvor Frankrig og Italien oplevede en nedgang på 15 procent og Spanien et mere dramatisk fald på 24 procent.

'Dette kan forklares primært ved tilfældige vejrforhold, især et meget koldt og regnfuldt forår efterfulgt af en meget varm og tør sommer,' Fortæller OIV.

Den samlede europæiske vinproduktion blev 156 mio. Hektoliter og udgør dermed næsten 60 procent af al vin i verden. USA klarede sig bedre og så kun et fald på en procent i forhold til året før.

I Sydamerika faldt produktionen i Argentina med ti procent og i Chile med syv procent. Omvendt steg mængden i Sydafrika med tre procent, men det skal ses oven på tre års massiv tørke.

OIV'S tal er baseret på data fra 28 lande, der repræsenterer 85 procent af verdens vinproduktion.

Kom til Italiensk vinfestival d.27+28 marts - læs mere her.

Kom til stor Fransk vinfestival 28+29 februar -læs mere her

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+