Er akvavit-cocktails den nye trend

Flere barer er begyndt at lave cocktails med den klassiske akvavit

De fleste forbinder nok en akvavit med en dram, der serveres til silden på det store frokostbord. Men nu vil Aalborg snapsene have os til at nyde de gyldne dråber i cocktails. En ny måde at øge kendskabet til akvavitten, hos især den yngre generation og i øvrigt i slipstrømmen på det nordiske køkken, som har gået sin sejrsgang. Så nu er det ikke en rød Aalborg eller en dild akvavit der skal bestilles men nærmere en forfriskende Jubi-Tonic eller Amber-Ale.

Men kan man blande akvavit i cocktails? I bund og grund er det vel op til smag og behag. Vodka, whisky og gin er velkendte ingredienser i drinks, men den nordiske spiritus, akvavit fungerer overraskende godt også i cocktails. At benytte akvavit i cocktails har har man set mere og mere gennem de senere år, især da bartendere altid er på udkig efter den nye ingrediens, som giver deres cocktails et unikt tvist, og her er akvavittens unikke smagsprofiler et perfekt match. Akvavit er i familie med gin og kan med den samme høje alkoholstyrke og unikke blanding af ingredienser give cocktails et spænende og ikke mindst unikt smagsløft.

Her er et par opskrifter:

Jubi-Tonic

  • En håndfuld isterninger
  • 2-4 cl Aalborg Jubilæum
  • Top op med Tonic
  • Skær nogle agurkestænger, og smid dem i glasset

 

Amber-Ale

  • En håndfuld isterninger
  • 2-4 cl Aalborg Nordguld
  • Top op med Ginger Ale
  • Pres 3 skiver lime, og drop dem i glasset

 

Kom til Whisky & Rom festival i København 11+12 september - læs mere her.

Læs også: Weekendens bedste vinkøb

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere