Fransk biodynamisk vin-ikon vil bryde med Loire

Den kendte vinmager Nicolas Joly vil trække sine marker ud af de officielle områder grundet dom

Frankrigs måske mest kendte biodynamiske vinmager Nicolas Joly har besluttet, at trække sine vinmarker ud af AC Savennierres i Loire. Hans beslutning kommer efter, at han er dømt til at betale omkring 50.000 kr. for ikke at have betalt sit kontingent til Interloire. Et kontingent som alle producenter betaler baseret på salget og som går til markedsføring af regionen.

Nicolas Joly ejer marken La Coulee de Serrant på omkring 7 hektar i AC Savenniers i Loire dalen. Marker som familien har ejet siden 1961. Men Joly mener ikke organisation, som driver denne AC Savenniers respekterer og bakker nok op omkring økologisk og biodynamisk vinbrug. Han er utilfreds med at kontingentet benyttes til at promovere vine fra området uden historie og uden respekt for det land som vinene kommer fra.
Joly har appelleret dommen, men siger han allerede nu vil trække sine marker ud af organisationen. Han vil herefter starte sin egen organisation for at promovere Coulee de Serrant og de principper som ligger bag.

Læs også: Topproducent vil ikke lave Brunello i 2014

0 kommentarer
Vis kommentarer