Fremragende høstår i Argentina

 

Følg Vin

Artiklen er lavet i samarbejde med Danmarks vinmagasin DinVinGuide og SpritNyt.com - klik her for at læse mere.

Man kan næsten ikke få armene ned i Argentina efter endnu en fremragende vinhøst. For fjerde år i træk. Året startede med et køligt tørt forår. Det betød udfordringer for marker som ikke kunstvandes. Frost ramte i oktober og november under knopskydningen især i Uco Valley. Det betød, at enkelte områder så en nedgang i produktionen af druer på i gennemsnit omkring 10%. I løbet af sommeren kom der en del regn men den var koncentreret omkring få uger så der ikke var risiko for rådangreb. Det var dog mest de grønne druer som høstes tidligere som var udsat og beslutningen omkring høsttidspunkt kan vise sig at være kritisk for kvaliteten af hvidvinene. Marts og april var forholdsvis tørre med en del sol, hvilket betød de røde druer modnede flot. De første analyser viser da også en perfekt balance mellem syre, sukkerindhold og den fenoliske modning, hvilket indikerer årgangen også vil være en årgang man kan gemme. Der var dog en smule frost i slutningen af marts i Uco Valley, hvilket er meget sjældent det sker. På det tidspunkt var 90% af druerne dog høstet men resten skete der stor skade med.

Argentina er især kendt for sine vine på malbec druen, men også torrontes som primært dyrkes i Calchaquí, hvor man også så en flot årgang og især for de grønne druer som fremstår med en flot sprød syre grundet det lidt køligere vejr.

Også i Patagonien var man godt tilfreds med høsten og danske Hans Vinding Diers fra Bodega Noemía fortæller, at en kombination af et lunt forår samt en sommer med varme dage og kølige nætter betød af druerne modnede perfekt.

Vin og spiritus festivaler i 2022 i Pressen

Spansk Vinfestival 16+17 september 2022 - klik her

Masterclass: Ribera del Duero - klik her

Masterclass: Rueda - klik her

Whisky & Rom festival 28+29 oktober 2022 - klik her

Franske vindage 3+4 marts 2023

Italiensk Vinfestival 2023 - datoer følger

Køb billetter nu - klik her.

Magasinet Whisky & Rom

 

Whisky& Magasinet udkommer 5 gange årligt med minimum 88 sider med temaer, masser af test og spændende artikler om destillerier. Læs mere her.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind