Annonce:
Annonce:

Gaja køber marker på Etna

Italiens måske mest respekterede vinmager Angelo Gaja har netop købt marker på Sicilien sammen med Etna producenten Alberto Graci

Annonce:
Følg Vin

Det drejer sig om godt 20 hektar vinmarker som ligger på den sydvestvendte skråning af Etna. Et område som ikke er specielt veludviklet, da hovedparten af produktionen ligger på den nordlige del af vulkanen. Af de 20 hektar er lidt over 10 hektar allerede plantet med den grønne drue carricante og den røde nerello mascalese. De øvrige marker vil blive plantet i løbet af året.

Angelo Gaja har fået sin berømmelse for hans vine i Barbaresco i Piemonte og har siden købt jord i Toscana i bl.a. Montalcino. Overvejelserne om at købe jord på Etna har stået på længe. Lige siden 2015 har Gaja ofte været på vulkanen og mødte bl.a. Alberto Graci, som er en anerkendt producent i området. DE to har nu besluttet at gå sammen om det nye projekt.

Man vil allerede i år vurdere druekvaliteten og muligheden for at flaske vinen. Men om den vil blive solgt er stadig uvidst. I følge Gaja er det et langtidsprojekt og man har ikke taget stilling til hverken navn, priser etc. endnu.

De øvrige producenter på Etna er yderst positive over, at Gaja har valgt Etna som placering for sine nye vine. Det er med til at blåstemple området og øge opmærksomheden. Etna DOC blev officielt område i 1968, men det var først omkring år 2000, at området for alvor begyndte at blive anerkendt for sine vine. Dette skyldes især familien Benanti.

Kom til stor Gin & Cocktail festival 19+20 maj - læs mere her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: