Artiklen er lavet i samarbejde med Whisky & Rom magasinet - læs mere her - den oplagte Farsdagsgave
Dansk whisky er i den grad ved at få fodfæste i den internationale whiskyverden. I sidste uge fik Thy Whisky intet mindre end 2 sølvmedaljer med hjem fra en af verdens største internationale spirituskonkurrencer i San Francisco, USA. Senest fik den engelske whisky-guru Jim Murray sidste efterår øjnene op for den lille danske whiskyproduktion i Thy, og gav den topkarakteren 93,5/100 i sin "Whisky Bible". Tidligere har destillerier som Stauning og Braunstein modtaget international hæder.
"Whiskyen er hele vejen igennem lavet på egne økologiske råvarer dyrket på vores familielandbrug Gyrup i Thy. Det er derfor en stor personlig oplevelse, at vi bliver modtaget på den måde, når vi præsenterer vores whisky for de internationale eksperter, der beslutter, om der skal uddeles medaljer”. Siger Jakob Stjernholm, der er en del af familien bag Thy Whisky.
Thy Whisky tapper lige nu omkring 1.200 flasker single malt whisky om året, og har for en uge siden meldt udsolgt på den seneste og sjette lancering fra april i år.
Også den danske Mjødbryggeriet Petersen & Sønner klarer sig flot og har fået mjød tilbage på landkortet. Specielt hos restauranter som kan se spændende sammensætninger med forskellige retter. MJÖD no. 4 er en mere udfordrende mjød smagt til med salvie og er netop blevet tildelt en guldmedalje ved New York International Spirits Competition. I USA er mjød for længst trådt ud af vikingernes skygge. Mjødbryggerier var sidste år den hurtigst voksende branche for drikkevarer i USA, og over 500 mjødbryggerier er nu poppet op over hele landet. Mjød er en ”vin” lavet på honning, og traditionen for at tilsætte smage, fra bær, krydderier og urter.
Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her
Artiklen er lavet i samarbejde med Whisky & Rom magasinet - læs mere her - den oplagte Fars-dagsgave