Annonce:
Annonce:

Guld og sølv til dansk spiritus

To sølv til whiskyer og guld til dansk mjød

Annonce:
Følg Vin

Artiklen er lavet i samarbejde med Whisky & Rom magasinet - læs mere her - den oplagte Farsdagsgave

Dansk whisky er i den grad ved at få fodfæste i den internationale whiskyverden. I sidste uge fik Thy Whisky intet mindre end 2 sølvmedaljer med hjem fra en af verdens største internationale spirituskonkurrencer i San Francisco, USA. Senest fik den engelske whisky-guru Jim Murray sidste efterår øjnene op for den lille danske whiskyproduktion i Thy, og gav den topkarakteren 93,5/100 i sin "Whisky Bible". Tidligere har destillerier som Stauning og Braunstein modtaget international hæder.

Annonce:

"Whiskyen er hele vejen igennem lavet på egne økologiske råvarer dyrket på vores familielandbrug Gyrup i Thy. Det er derfor en stor personlig oplevelse, at vi bliver modtaget på den måde, når vi præsenterer vores whisky for de internationale eksperter, der beslutter, om der skal uddeles medaljer”. Siger Jakob Stjernholm, der er en del af familien bag Thy Whisky.

Thy Whisky tapper lige nu omkring 1.200 flasker single malt whisky om året, og har for en uge siden meldt udsolgt på den seneste og sjette lancering fra april i år.

Annonce:

Også den danske Mjødbryggeriet Petersen & Sønner klarer sig flot og har fået mjød tilbage på landkortet. Specielt hos restauranter som kan se spændende sammensætninger med forskellige retter. MJÖD no. 4 er en mere udfordrende mjød smagt til med salvie og er netop blevet tildelt en guldmedalje ved New York International Spirits  Competition.  I USA er mjød for længst trådt ud af vikingernes skygge. Mjødbryggerier var sidste år den hurtigst  voksende branche for drikkevarer i USA, og over 500 mjødbryggerier er nu poppet op over hele  landet.  Mjød er en ”vin” lavet på honning, og traditionen for at  tilsætte smage, fra bær, krydderier og urter.  

Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her

Artiklen er lavet i samarbejde med Whisky & Rom magasinet - læs mere her - den oplagte Fars-dagsgave

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: