Her er er danskernes yndlingsdruer

Wines of Germany har sat sig for at kortlægge danskernes vinpræferencer. Undersøgelsen viser store vaneforskelle mellem landsdele og aldersgrupper

Rieslingdruen
Rieslingdruen

Når det kommer til rødvine, er danskerne mest til cabernet sauvignon, mens riesling er det foretrukne valg, hvad angår hvidvine. Det fremgår af en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Analyse Danmark på vegne af Wines of Germany Danmark. Her er flere end 1.000 danske vindrikkere blevet spurgt til deres yndlingsdruer.

Hvad angår druer til rødvine indtager merlot andenpladsen, mens pinot noir er nummer tre. Listen over druesorter til hvidvine toppes altså af riesling og har henholdsvis chardonnay og pinot gris på de følgende pladser.

Forskellene i danskernes vinpræferencer åbenbarer sig, når man dykker lidt mere ned i undersøgelsens resultater. Her viser det sig blandt andet, at det fortrinsvis er kvinder, der foretrækker riesling, mens mænd sidder tungt på cabernet sauvignon. Generelt tegner der sig et billede af, at danske mænd er gladest for rødvin, mens danske kvinder i udpræget grad foretrækker hvidvin.

Dernæst viser resultaterne, at begejstringen for riesling er størst i Region Nordjylland med Region Hovedstaden som den næstfølgende. Ser man på alder, er det de 25-39-årige, der i særlig grad foretrækker både cabernet sauvignon og riesling – mens det er aldersgruppen 70+, der oftest drikker vin i det hele taget.

Undersøgelsen viser også, at danskerne foretrækker ’en god bøf ’sammen med rødvinen, mens ’julemiddagen’ og ’ost’ kommer ind på de næste pladser. Når der er hvidvin i glasset, hedder favoritmenuen fiskeretter/skaldyr efterfulgt af kylling og sommerklassikere fra grillen. I alle tilfælde er der her enighed blandt mænd og kvinder.

Kom til stor Fransk vinfestival d. 24 og 25 februar 2017 - læs mere her.

Kom til Italiensk vinfestival 31 marts og 1 april 2017 - læs mere her.

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere