Her er vinderen af ny øl og mad pris

Foreningen Danske Ølentusiaster har taget initiativ til en ny pris, Øl og Mad Prisen, som hylder samspillet mellem øl og mad. Første modtager af den nyindstiftede pris er oste-innovatør Mads Østergaard-Clausen, Arla Unika

En helt ny pris har set sit lys. Det er Danske Ølentusiaster som uddeler prisen til en person eller virksomhed som gør noget specielt for samspillet mellem øl og mad. Prisen blev overrakt af formanden for Danske Ølentusiaster fredag den 4. september ved Food Festival på Tangkrogen i Aarhus. Den første pris gik til oste-innovatør Mads Østergaard-Clausen fra Arla Unika.

Arla Unika er kendt for sin nyskabende tilgang til ost. Blandt de mere opsigtsvækkende tiltag er samarbejdet med flere bryggerier, ikke mindst Mikkeller. "I Danske Ølentusiaster mener vi, at øl er den bedste ledsager til ost. Og Mads har om nogen været med til at profilere samspillet mellem ost og øl, ikke mindst i kraft af det spændende samarbejde og innovative parløb med Mikkeller. Det er en ny måde at tænke øl og ost på, og Arla Unika er med Mads i front gået forrest med at udvikle området," siger Anne Lise Knørr, formand for Danske Ølentusiaster og del af juryen

Om baggrunden for den nye pris forklarer Anne Lise Knørr: "Formålet med Øl og Mad Prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i det små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen. Vi ønsker som forening at højne både hverdagsmaden og gourmetkøkkenet med øllet som naturlig ingrediens. Og i Mads' arbejde med Arla Unika har han tydeligt demonstreret, at han favner både det folkelige og det eksklusive. Vi håber derfor, at prisen kan være med til at motivere andre fødevareproducenter, ikke kun mejerier, til at følge i sporet på Arla Unikas intelligente måde at kombinere øl og ost."

Læs også: Weekendens bedste øl

Kom til Rom & Whisky festival i Pressen 11 og 12 september. Læs mere her.

5 kommentarer
Vis kommentarer