Høsten tegner lovende i Sydafrika

De første indikationer tyder på en af de bedste årgange nogensinde i Sydafrika

Det har næsten på alle måder været et perfekt år for de sydafrikanske vinhuse. Nedbør på de rigtige tidspunkter og ikke for varmt vejr, har betydet, at druerne stort set har opnået den perfekte modning. Og med kølige nætter og varme dage er syreindholdet noget nær det perfekte fortæller vinmager Ken Forrester.

Temperaturerne har blandt andet i februar været blandt de laveste nogensinde, hvilket har været ideelt for høsten. Mængderne vil dog være moderate for nogen af druetyperne. Høsten startede allerede i slutningen af januar og vil fortsætte ind i april. Især skulle sauvignon Blanc, chardonnay og pinot noir vinene se ud til at blive særdeles gode. Disse dyrkes især nær kysterne hvor det er køligst.

Smag på over 200 vine til den Italienske vinfestival

Årgangen sammenlignes da allerede nu med den legendariske 1974, som er kendt som en af de bedste nogensinde i Sydafrika.

Sydafrikansk vin nyder stor succes i Danmark hvor den er vokset massivt gennem de seneste år. I dag er sydafrikansk vin den 5 mest populære vin herhjemme kun overgået af Italien, Frankrig, Spanien og Chile.
 

Læs også: Store brande i Sydafrika

2 kommentarer
Vis kommentarer