Irsk whiskey-ambassade åbnet i Tivoli

I påskedagene smug-åbnede Tullamore Smugkroen i Tivoli, i øvrigt er det første gang, at Tullamore udpeger en ’ambassade’ internationalt

Den irske whisky Tullamore har åbnet Smugkroen et samarbejde med Tivoli, som skal pleje og give en oplevelse til det whiskey-elskende danske publikum. For at sikre danskerne verdens bedste irske kaffe, har den amerikanske bartender Ray McIntosh endvidere været i København og uddannet de dygtigste bartendere i kunsten at lave den perfekte irske kaffe.”

”Der har gennem mange år været en utrolig stærk tradition for irsk kaffe i Danmark. Det ser vi også på salget af Tullamore i Danmark, som sælger næsten to ud af tre flasker irsk whiskey her i landet,” siger Jens Tholstrup, der er Brand Manager hos Tullamore i Danmark, og fortsætter:

Endvidere vil det for første gang nogensinde være muligt at smage whiskey direkte fra et Tullamore D.E.W. fad – det første af sin art uden for Irland.

Læs også: Bacardi nu også med whisky og bourbon

”I gamle dage var det en tradition, at arbejderne havde en såkaldt ’dog’ (en ’hund’) ved deres side: En cylinder i en snor til at sænke ned i fadet og få en ’hund-fuld’ whiskey smuglet med ud fra lageret. Den tradition flyttes nu direkte ind i Tivoli”, siger Jens Tholstrup. ”Det er kun passende, at traditionsrige Tivoli – i et land der elsker Tullamore D.E.W. – skal være det første og eneste sted i hele verden, der får denne mulighed for at trække whiskey på hele 55 % op med en ’hund’ – direkte fra fad.”

Hele Tullamore Smugkroen vil bære præg af den irske stemning. Alt fra øl til whiskey og vægge beklædt med stave fra originale Tullamore whiskey-fade samt irsk kaffe serveret med kærlighed og Tullamore D.E.W.  

Tullamore D.E.W. er en irsk whiskey fra byen Tullamore i hjertet af Irland. Tullamore D.E.W. er den mest solgte af alle whiskyer, skotske som irske i Danmark.  Tullamore D.E.W. blev grundlagt i 1829. Navnet Tullamore kommer fra byen af samme navn hvor destilleriet stadig ligger i dag. ”Dew” betyder ”dug” på engelsk, men D.E.W. er egentlig forkortelsen af Daniel E. Williams, som var chef på destilleriet og manden der indførte strøm til byen. Tullamore er den oprindelige whiskey i irsk kaffe, som lavet første gang på Buena Vista Cafe i San Francisco, hvor der i dag sælges omkring 2000 glas irsk kaffe om dagen.

Kom til Rom & Cocktail festival - læs mere her.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere