Italien på vej mod stor årgang

Der er smil på læberne over det meste af Italien over en flot høst

Det er Unione Italiana Vini, som repræsenterer vinproducenterne over hele Italien, der melder om en flot årgang over hele Italien. Det til trods for en af de varmeste somre i mange år, som blandt andet betød man flere steder var tvunget til at kunstvande.

I Toscana er der stor tilfredshed med sangiovese -høsten som for første gang i flere år ser ud til at blive af en rigtig flot kvalitet. Her var det især lidt regn i august kombineret med sol, som har reddet årgangen som ellers så ud til at blive meget lille grundet ekstrem varme i juli. Her afslutter man høsten i denne uge.

I det nordlige Trentino hvor hovedvægten er hvidvine har man måtte kunstvande i stor stil. Normalt falder her omkring 1.000 mm. årligt, men i år er der kun faldet 400 mm. Og med dagtemperaturer på over 40 grader i juli har der været brug for den ekstra vand. Hvidvinene kan dog godt komme til at blive lidt fattige på syre vurderer flere.

På Sicilien har specielt syrah og nero d'avola klaret sig flot især grundet en køligere september. Og generelt har man haft en stor høst i det sydlige Italien. Dog er kvantiteten flere steder mindre end normalt grundet varmen.

I Piemonte er stort set alt pånær nebbiolo høstet. De første meldinger lyder på en flot årgang for barbera og dolcetto. Nebbiolo som er druen i de kendte vine fra Barolo og Barbaresco er først i disse dage ved at blive høstet. Regn i den sidste del af september kan godt betyde, at man ikke her når helt op på niveauet fra 2010 og 2011. 

Totalt set er der i følge Unione Italiana Vini høstet 4,7 mia. liter vin i hele Italien. Det er 12% mere end i 2014.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

1 kommentar
Vis kommentarer