Jack Daniels overtager skotske whiskyer

Selskabet bag Jack Daniels, Brown-Forman køber de skotske destillerier GlenDronach, BenRiach og Glenglassaugh 

Købesummen er angivet til godt 2.6 mia. kr. og vil dermed udvide Brown Formans portefølje af whiskyer væsentligt. Udover de 3 destillerier overtages også en fabrik hvor der flaskes whisky samt hovedkontoret i Edinburgh. Benriach vil endvidere fremover fungere som lokalt kontor for Brown-Forman i Storbritannien.

Brown-Forman har gennem 145 år markedsført og solgt mærker som Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Jack Daniel’s & Cola, Jack Daniel’s Tennessee Honey, Gentleman Jack, Jack Daniel’s Single Barrel, Finlandia, Korbel, el Jimador, Woodford Reserve, Canadian Mist, Herradura, New Mix, Sonoma-Cutrer, Early Times og Chambord i 160 lande rundt omkring i verden. Brown Forman har endvidere tidligere været mindretals aktionær i det skotske destilleri Glenmorangie fra 1992 til 2005 inden de solgte deres andel til Moet Hennesy.

Købet giver de tre skotske single malt destillerier en større mulighed for distribution i specielt USA hvor de står stærkt med især Jack Daniels.

The GlenDronach Distillery som ligger i det skotske højland blev grundlagt i 1826 og er især kendt for sine single malts, som har lagret delvist på sherryfade. Benriach ligger i Speyside, hvor de har produceret whisky siden 1898 og står for en række forskellige stilarter.  The Glenglassaugh Distillery som blev grundlagt i 1875 ligger I det nordlige Skotland.

Kom til stor cocktail og rom festival - læs mere her.  

 

1 kommentar
Vis kommentarer