Annonce:
Annonce:

Japansk whisky sætter rekord på auktion

En Karuizawa fra 1960 er blevet solgt for 785.000 kr. på auktion i Hong Kong

Annonce:
Følg Vin

Det var auktionshuset Bonham’s der solgte den dyre flaske forrige fredag. Udover hammerslaget på 785.000 kr. for den 55 år gamle Karuizama blev også en serie af 54 årgangswhiskyer i serien Hanyu Ichiro’s Full Cards solgt for 3.3 mio. kr. I øvrigt den dyreste japanske whiskysamling nogensinde. Og kun én af 4 komplette samlinger i hele verden. Karuizawa fra 1960 er en yderst sjælden flaske, da der kun blev tappet 41 flasker. Destilleriet lukkede endvidere i 2000. Begge blev solgt til asiatiske samlere oplyser auktionshuset.

I november sidste år blev en japansk whisky da også kåret som verdens bedste af whiskyguren Jim Murray. Det var en Yamazaki Single Malt Sherry 2013 og den blev efterfulgt af en række amerikanske bourbons, som de senere år også har vundet stor anerkendelse.

Annonce:

Jim Murray smager årligt mere end 1500 whiskyer og i hans årlige guide kan man læse anmeldelser af mere end 4700 whiskyer fra hele verden.  Han benytter sig af 100 point skalaen og Yamazaki Single Malt Sherry 2013 fik ikke mindre end 97,5 point. Yamazaki er i øvrigt Japans ældste destilleri helt tilbage fra 1923.

Den dyreste whisky der i øvrigt er solgt er en Macallan "M" Constantine 6 liter Lalique, som blev solgt sidste år på auktion til 3.5 mio. kr. Der er kun lavet 4 flasker, hvoraf de to er på destilleriet og den ene hos en privat samler i Asien. I øvrigt havde Macallan også den tidligere rekord for en whisky med The Macallan single malt Cire Perdue til 2.5 mio. kr.

Læs også: Den store whiskyskole - del 1

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: