Kæmpe vin-skandale i Frankrig

Over 66 mio. flasker vin er solgt som Côtes-du-Rhône selvom indholdet ikke kom fra Rhonedalen

Kæmpe mængder af vin lavet uden for Rhone er blevet solgt som Côtes-du-Rhône og omkring 1.3 mio. flasker som Chateauneuf-du-Pape.

Det viser en sag som Direction Générale de la Concurrence, de la Consommation et de la Répression des Fraudes (DGCDRF) netop har anlagt.

En større producent er involveret, men navnet er ikke offentliggjort. Men direktøren for virksomheden er nu fængslet.

Flere medier melder, at det skulle dreje som om virksomheden Raphael Michel, som er en af de tonegivende virksomheder indenfor salg af billigere supermarkedsvine.

Sagen kom frem sidste sommer men omfanget af skandalen er først kendt nu. Værdien af de forfalskede vine opgøres til over 600 mio. kr. og sagen har stået på gennem de seneste 3 år. Hvor vinen oprindelig kommer fra er ikke oplyst.

Der har været flere sager med falske vine i Frankrig. I 2016 blev Francois-Marie Marret dømt 2 års fængsel for at have blandet billig vin med kvalitetsvin fra Saint-Emilion, Lalande-de-Pomerol, Listrac-Medoc og solgt det som premium vin.

I 2010 blev 12 franske vinmagere dømt for at sælge millioner af falsk pinot noir til amerikanske Gallo og George Deboeuf fik i 2006 en bøde på 250.000 kr. for at blande anden vin i sine Beaujolais vine for at maskere en ringere kvalitet.

Kom til masterclass og lær om de fantastiske vine fra Etna. ..læs mere her

Kom til masterclass og få en vertikal smagning af Chinati Classico Gran Selezione..læs mere her.

Kom til stor Italiensk Vinfestival 6 + 7 April

85 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere