Kan få tre års fængsel for at have Hitler-vin i sin bar

At det er ulovligt at have effekter med nazi-symboler, måtte en barejer i Tyskland for nylig erfare, efter han fik konfiskeret flere flasker vin

I Tyskland og Østrig er det ulovligt at have produkter, som bærer nazi-symboler.

Netop den lov kan medføre fængselsstraf for en tysk barejer på 49 år, som blev anholdt for at udstille en række vinflasker med Hitler på etiketten.

Til lokale medier er hans forklaring, at han ikke vidste, det var ulovligt og udelukkende udstillede flaskerne, fordi han syntes, det var sjovt.  Nu risikerer han tre års fængsel, som er maksimumstraffen, for at bryde loven omkring nazi-symboler i Tyskland.

Mordere på etiketten
Det er den italienske vinbonde Alessandro Lunardelli, der laver og sælger vinene med Hitler og andre historiske folkemordere på etiketten.

Udvalget tæller også den tidligere fascistiske diktator Benito Mussolini og Sovjetunionens største bøddel Josef Stalin. Han begyndte salget af Hitler-vinen i 1995, og den bærer sloganet 'Et folk, Et rige, En leder' (One People, One Empire, One Leader).

Den tyske regering har flere gange henvendt sig til den italienske regering og kaldt etiketterne for 'afskyvækkende og smagløse' og spurgte, om der ikke kan gøres noget. Dog uden at der er sket noget.

Lunardelli udtaler at 'Det bedste, der kunne ske for mit salg var, at vi blev sagsøgt'. Han  og afviser i øvrigt, at han og hans vine promoverer fascisme og nazisme.

Vinene findes blandt andet i stort antal i en række supermarkeder på de store italienske feriesteder, men er forbudte i både Tyskland og Østrig.

Kom til stor spansk vinfestival 23+24 september - læs mere her.

Kom til stor oversøisk vinfestival 28+29 oktober - læs mere her.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.