Kendt dansk vinmager vil lave sherry

Peter Sisseck har købt sherryhuset Camborio

Sherryhuset Camborio har gennem flere år været anerkendt blandt de bedre sherryhuse og Sisseck overtager 8 hektar vinmarker i Pago Balbainas, som er et af de mest klassiske områder i Jerez. Endvidere er der 400 fade i solera system på selve vingården. Målet er for Sisseck at lave top kvalitet fino sherry. Han vil lave sherryen sammen med Carlos del Rio Gordon-Diez som er tilknyttet Gonzalez-Byass og som han har arbejdet sammen med hos Hacienda Monasterio siden 1997.

Det har længe været en drøm at få lov at lave vin i Jerez udtaler Peter Sisseck til den spanske avis El Mundo. Et område han mener er det mest spændende i forhold til hvidvine i Spanien. I dag er han kendt for især sine rødvine fra Ribera del Duero, men han laver også vin i St. Emilion i Bordeaux.

Det varer dog flere år før vi kommer til at se vinene med Sissecks navn på. Endvidere arbejdes der også nyt navn på sherryhuset. Prisen på vinene fra Jerez vil dog ikke blive i samme kategori som Pingus, som i dag sælges for mere end 5000 kr. pr. flaske.

Kom til stor Italiensk Vinfestival 6 + 7 April

Kom til Franske Vindage 23 + 24 Februar

 

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen