Kendt vinmager død

Barolo producenten Domenico Clerico døde sidste uge 67 år gammel

Domenico Clerico’s ejendom ligger i Monforte d'Alba, lige i hjertet af Barolo og han har gennem mange år været en af de mest respekterede navne i Barolo. Vinene stammer fra fire af de største crus i Monforte: Ginestra, Bussia, Pajana og Mosconi.

I 1976 tilbød Domenico Clerico´s far Domenico at overtage vingården, der dengang var en typisk mindre vingård i Barolo-området på 4 - 5 hektar vinmarker.

Domenico påbegyndte produktionen i 1979, og efter et kort eventyr i olivenoliebranchen, koncentrerede han sin indsats omkring vine med enkeltmarksudtryk. Ligesom mange andre producenter med modernistisk overbevisning begyndte Clerico at lave vin på den traditionelle måde, nemlig ved at bruge store slavonske egetræsfade, som var let tilgængelige for ham. Overgangen til de mindre barrique fade fandt sted efter 1990, og mens hans oprindelige fadlagring for sine Baroli var i lige dele nye og brugte franske fade, blev vinene for en kort periode, også lagret udelukkende i ny barriques.

Snart begyndte han dog at moderere brugen af 100% ny eg og nu udgør de nye fade kun mellem 35 og 40 procent. Domenico var en af de vigtigste fortalere for den modernistiske bevægelse i vinfremstillingen af Barolo. Domenico mente, at det er druen, snarere end produktionsprocesserne, som er nøglen til kvalitetsvin og talte lidenskabeligt for betydningen af jorden i vinfremstilling.

Han fik i den grad sat især Monforte d'Alba på landkortet som en af de ypperste producenter herfra. 

Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.