Annonce:
Annonce:

Kendte skotske destillerier genåbner

Efter at have været lukket ned i 34 år genåbner Port Ellen og Brora igen

Annonce:
Følg Vin

Artiklen er lavet i samarbejde med Whisky & Rom magasinet. Læs mere her.

Brora og Port Ellen åbner igen meddeler spiritusgiganten Diageo, som vil investere mere end 300 mio. kr. i at få de to destillerier tilbage i produktion. Destillerierne blev lukket tilbage i 1983 grundet globalt nedgang i salget af whisky. Men siden da er whisky, som har været gemt på fade fra de to destillerierne været efterspurgt blandt samlere og er i dag blandt de dyreste i verden. Diageo regner med at kunne starte produktionen i 2020. Men da whisky skal lagre i mange år før den kan frigives skal man ikke forvente at kunne købe whisky fra de to destillerier før om tidligst 10 år.

Port Ellen ligger på øen Islay hvor en række af verdens mest kendte destillerier ligger, blandt andet Ardbeg og Lagavulin. Brora ligger i højlandet på østkysten af Skotland ved Sutherland.

Annonce:

De to destillerier vil udover destillering også have plads til fadlagring på destillerierne. Endvidere er der planlagt besøgscentre på begge destillerier og planen er at kunne tiltrække tusinder af whiskyturister til de to centre. Hvert destilleri vil kunne producere 800.000 liter alkohol årligt, hvilket gør dem til nogen af de mindste af de destillerier som Diageo ejer. De største whiskymærker som ejes af Diageo er Johnnie Walker og Bells. Derudover driver man destillerier som Cardhu, Caol Ila, Dalwhennie og Oban bare for at nævne en række af de i alt 14 destillerier i Skotland som ejes. Stilen vil blive forsøgt lagt så tæt på den oprindelige for de to destillerier med et medium røget udtryk.

Det var Nick Morgan som er Diageos chef for whiskykommunikationen, som i dag annoncerede den opsigtsvækkende nyhed. En nyhed han proklamerer som en af de største i whiskyverdenen i årevis. Og givet en nyhed som vil vække begejstring blandt whiskyelskere.

Kom til Whisky & Rom festival i oktober -læs mere her

Kom til Tysk vinfestival i oktober - læs mere her.

Kom til Oversøisk vinfestival i november - læs mere her.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: