Klassisk vinauktion slår rekord

Den kendte auktion Hospices de Beaune slog i år rekord, hvilket især skyldes optimismen for 2015 årgangen

Der blev i årets udgave af Hospices de Beaune auktionen solgt for mere end 84 mio. kr. Det er den højeste omsætning nogensinde og 39% større end sidste år.

I alt 458 fade rødvin og 117 fade med hvidvin var under hammeren i søndags sammenlignet med 534 sidste år og 448 i 2013. Men med en pris på i gennemsnit omkring 146.000 kr. for hvert fad var prisen mere end 35% højere end sidste år. Negocianter stod for omkring 60% af de købte fade og resten gik til private købere.  Auktionsbuddene kom fra Europa (76%), Asien (19%) og USA (5%).

Arrangørerne havde på trods af terrorangrebet i Paris mindre end 48 timer før, besluttet at gennemføre auktionen, som åbnede med et minuts stilhed for ofrene.

Auktionens dyreste fad er altid La Pièce du Président 'Præsidentens fad'. Fadet gik for en pris på 480.000 euro (3.6 mio. kr.) for et fad (288 fl.) af Corton Renardes Grand Cru. En tredjedel af købssummen for dette fad vil gå til Frankrigs nationale forbund for ofre for angreb og katastrofer, som er sat til at hjælpe med at støtte ofrene for terrorangrebet og deres familier.

Læs også: Whisky til en kvart million sat til salg herhjemme

I den almindelige auktion blev det dyreste et 456-liters fad med 'The Clos de la Roche – Cuvee Cyrot-Chaudron som blev solgt for omkring 878.771 kr.

Danske Christian Philipson var også med på auktionen og indkøbte i alt 16 fade som nu sættes til salg en-primeur med levering i sommeren 2017. Primeur priserne starter på 700 kr. flasken.

2015 var et varmt og godt år i Bourgogne med tidligt forår, en meget varm og tør sommer. Et køligere efterår betød dog, at druerne beholdt deres syre. Man kan derfor forvente en særdeles flot årgang fra det klassiske område især på rødvinene.

Auktionen er vigtig for netop prissætningen af den nye årgang fra Bourgogne. Mange af de store negocianter benytter auktionen som pejlemærke for efterspørgslen og priserne. Frederic Drouhin, som er præsident for Bourgogne negocianterne (UMVB) havde da også håbet, at de høje priser fra 2014 ville falde en smule. Men tværtimod steg priserne og Bourgogne er nu ved at være et vinområde som det er svært for almindelig forbrugere, at finde vine fra, til en fornuftig pris.

Auktionen er et velgørenheds arrangement og støtter en række lokale velgørenhedsorganisationer.

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København