Køb en flaske vin fra 1700-tallet

Vin bjærget fra gammelt skibsvrag er nu sat til salg i Danmark

Lige nu kan man byde med på en ganske særlig og meget gammel flaske vin, som giver begrebet årgangsvin helt ny mening. Vinen stammer fra begyndelsen af 1700-tallet og det er yderst sjældent, at vine i den alder udbydes i fri handel. I dag kendes kun en håndfuld af denne type i privateje.

Og så bærer vinen på en historie lidt ud over det sædvanlige. Vinen var i 1735 ombord på det hollandske handelsskib ”Vliegend Hert” (Flyvende Hjort) på vej mod Jakarta i Indonesien. Men fire timer efter afrejsen fra Holland stødte skibet på grund og forliste. De 256 besætningsmedlemmer gik ned sammen med skibet og dets værdifulde last. Skibet blev først bjærget i 1981. Her blev nogle hundrede flasker hevet op fra havets bund sammen med en skat bestående af flere tusinde guld- og sølvmønter. De fleste af flaskerne var dog slået i stykker eller på anden måde gået til. Kun nogle få var intakte og med det originale indhold, som den flaske, der nu udbydes på auktion.

Vinen var svær at årgangsbestemme, da flasker i 1700-tallet ikke var udstyret med årgangsetiketter. Og selv hvis de var, ville etiketten på denne flaske for længst være gået til, da den har ligget ca. 250 år i et skibsvrag på havets bund. Vinekspert Henrik Christensen fra Bruun Rasmussen auktioner fortæller, at det af samme grund er svært at udtale sig specifikt omkring flaskens indhold: ”Der er tale om en flaske af typen ”onion-bottle”. Den var typisk for perioden fra slutningen af 1600-tallet til midten af 1700-tallet og blev brugt til alle typer af vin. Så flasketypen fortæller ikke så meget om andet end alderen,” siger han og fortsætter: ”Men det, vi med sikkerhed kan sige er, at Holland havde en handel med vin fra den tyske del af Rhinen, ligesom de havde handelsruter, som løb ned over Pyrenæerne til Portugal og Spanien, så sandsynligheden for, at det kan være en portvin eller Madeira, er også til stede.”

Vinen er vurderet til at kunne indbringe 40-50.000 kr. og der kan bydes indtil d. 18 marts.

Kom til stor Italiensk Vinfestival 6 + 7 April

Kom til stor Gin & Cocktail festival 25+26 maj

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen