København får sit første mikro-destilleri

Mens mikrobryggerier og specialøl længe har været populære blandt danskerne, begynder også flere specialiserede spritdestillerier at dukke op. Nu åbner Københavns første og eneste mikro-destilleri, Copenhagen Distillery, i Bryggergården

Fra den historiske Bryggergård på Amager, der også for mere end 100 år siden husede bryggeri og destilleri, er der nu igen sat gang i produktionen. Københavns første og eneste mikro-destilleri, Copenhagen Distillery, er netop åbnet i Bryggergården, og visionen er at udfordre og forkæle smagsløgene ved at tilbyde nye, unikke og luksuriøse spiritusvarianter.

” Vi har fokus på at skabe spiritus, som ingen andre har lavet før. Vi vil f.eks. inden længe lancere verdens første honningbaserede gin, som man får lyst til at drikke rent, tør jeg godt sige. Vores produkter bliver både nyfortolkninger af eksisterende spiritusvarianter, men vi har også en vision om at skabe helt nye kategorier indenfor spiritus, som vi eksperimenterer med i øjeblikket,” siger Henrik Brinks, Master Distiller i og medstifter af Copenhagen Distillery.

For at skabe den mest unikke spiritus arbejder Copenhagen Distillery udelukkende med ingredienser, som naturligt findes i den danske natur. Alle produkter fra Copenhagen Distillery bliver produceret i hånden og i et yderst begrænset antal. Hver flaske bliver nummereret og underskrevet af Master Distilleren.

Whisky-entusiasten Henrik Brinks er manden bag Copenhagen Distillery. Han fik idéen og lysten til at starte sit eget destilleri efter at have smagt mere end 450 forskellige typer whisky. Inspireret af de mange smagsindtryk besluttede han sig for at lave sin egen helt unikke variant. Beslutningen blev ført ud i livet sammen med tre venner,  Anders M. Frandsen, Esben Jørgensen og Ørn Ólason. 

”Stedet her har en helt særlig historie og atmosfære, der passer perfekt til vores koncept. Jeg synes, der er noget specielt ved at starte Københavns første og hidtil eneste mikro-destilleri op samme sted, hvor man for over 100 år siden etablerede et af byens første bryggerier og destillerier. Stedet oser af destilleri, og jeg glæder mig til at være med til at give denne del af København nyt liv og ikke mindst give danskerne ny, velsmagende og eksklusiv spiritus,” siger Henrik Brinks.

Læs også: Australske vinmarker ramt af storme

0 kommentarer
Vis kommentarer