Kraftfulde Alsace vine på vej

En yderst varm sommer betyder højere alkohol og mere fylde i Alsace vinene i 2015

Temperatur-nålen nåede flere gange 40 grader i juli i Alsace, hvilket betyder vinene vil blive mere fyldige end normalt og med en højere alkohol. I følge Guillaume Mochel fra Domaine Frederic Mochel bliver det en "bulldozer" årgang med høj alkohol og et forholdsvis højt sukkerindhold. Dette kan betyde, at det ikke er muligt at lave tørre vine i 2015 fra alle Grand Cru marker.

Også det anerkendte vinhus Hugel planlægger ikke at lave flere af enkeltmarkerne i 2015 bl.a. Schoenenbourg, hvor sukkerindholdet er for højt til at lave de tørre vine. Hugel vil derfor købe druer fra køligere områder og blande med deres egne for at få balancerede riesling vine i deres standard riesling vine.

Andre er mere optimistiske og Jean Trimbach fra Trimbach har store forventninger til Schlossberg som blev plukket 2 oktober med et perfekt sukkerindhold.

Læs også: 10 gode efterårsvine til under 100 kr.

Året har da også været så varmt, at man for første gang siden 2003 har tilladt vinmagerne at tilsætte syre til vinen. Dette er normalt kun tilladt i det sydlige Frankrig samt i Spanien og Italien.

Til gengæld skal man ikke forvente så mange søde vine lavet på botrytis ramte druer men derimod vin lavet på tørrede druer. For lidt nedbør og for lav fugtighed har medført stort set ingen svampeangreb i markerne.

Druer til de boblende crémant vine blev allerede plukket i slutningen august, omkring to uger før man normalt plukker disse. Kvaliteten skulle efter sigende være fin men ikke prangende.

De første vine fra 2015 vil ramme butikshylderne i Danmark til foråret 2016.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

2 kommentarer
Vis kommentarer