Annonce:
Annonce:

Lille men flot høst i Argentina

2017 tegner til at blive en fremragende årgang - men mængderne er små

Annonce:
Følg Vin

2016 var et yderst svært år for vinbønderne i Argentina, hvor regn og kulde betød en yderst jævn årgang. Et vejr som især skyldes El Nino. Den nye høstsæson har dog været meget mere traditionel med varme og kun lidt nedbør. Eneste problem var frost under knopskydningen hvilket har betydet, at vinstokkene satte færre druer end normalt. Modningen af druerne skete under perfekte temperaturer gennem januar til marts. Og til alt held fik man høsten i hus inden en større regnvejr ramte Mendoza fra mit i april.

Argentina er verdens femtestørste vinland, og da eksporten vokser eksplosivt, udfordrer Argentina i den grad de store vinlande. Og den klassiske vinverden bør tage konkurrencen alvorligt, for betingelserne for at dyrke vin i Argentina er både varierede og perfekte. En god jordbund, bjerge, hvor vinene kan vokse på skråningerne, og et ikke for varmt klima, som ellers er et stort problem for især en række oversøiske lande.

Landets første vingård blev anlagt i 1566 af jesuiterpræsten fader Cedron. Han plantede druen Criolla, der i dag primært bruges til hverdagsvine, som udelukkende drikkes lokalt. De bedste rødvine fremstilles især på de franske druesorter Malbec, Cabernet Sauvignon og Merlot, mens der laves udmærkede hvidvine på Chardonnay, Sauvignon Blanc samt på den lokale drue Torrontes.

 

Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: