Medaljeregn til danske snapse

Aalborg Akvavitter har netop vundet ikke mindre end 10 medaljer for en række af deres snapse

Udlandet har længe kigget mod nord for inspiration til køkkenet, og selvom den ny-nordiske bølge så småt har lagt sig, så står klassikerne stadig. Successen fortsætter for Aalborg Akvavit og Gammel Dansk, som under dette års International Wine and Spirits Competition blev tildelt adskillige medaljer. Siden sidste års konkurrence er antallet af medaljer steget fra tre til ti.

”De nye medaljer er endnu et tegn på, at vi kan noget med spiritus i Norden. Vi oplever, at efterspørgslen ikke længere er begrænset til højtider eller skandinaviske lande. Den internationale interesse for Aalborg Akvavit og Gammel Dansk er støt stigende. Derfor arbejder vi på højtryk for at sikre, at man i udlandet også kan nyde vores nordiske drikke. Blandt andet kan vi afsløre, at vi genoptager distributionen i USA til januar 2016,” siger Claus Toftkjær, Kategorichef Aalborg & Gammel Dansk, Arcus Danmark.

Snapsene er blandt andet også vundet indpas i cocktail miljøet. 

”Bartendere både herhjemme og i udlandet viser også stor interesse for akvavitten, fordi den tilbyder mange flere komplekse smagsnuancer end fx vodka. Akvavit er i familie med gin og kan med den samme høje alkoholstyrke og unikke blanding af ingredienser give cocktails et fantastisk smagsløft,” fortsætter Claus.

Konkurrencen International Wine and Spirits Competition blev grundlagt i 1969 og anses for at være den mest prestigefyldte konkurrence af sin art i verden. Priserne, der uddeles ved konkurrencen anses i branchen for at være blandt de bedste udmærkelser, man kan opnå. Dommernes bedømmer produkterne i to faser; først er der blindsmagning af produkterne ved et ekspertpanel, der er udvalgt fra over 300 fuldt erfarne og kvalificerede dommere. Derefter gennemføres tekniske analyser på de bedst vurderede produkter, før resultaterne offentliggøres. Dette sikrer, at vinderne modtager en komplet validering.

”Vi er vanvittigt stolte over resultatet og den internationale hyldest til Aalborgs Akvavitter. Det er godt at se, at en gammel traver som Aalborg Taffel Akvavit stadig ligger i front i 2014. Derfor er vi især stolte over guldmedaljen til Aalborg Taffel Akvavit. Det er nok de mest anerkendte priser overhovedet, så der er ingen tvivl om, at det vil løfte vores brand og styrke det internationale salg,” siger Claus Toftkjær, Kategorichef Aalborg & Gammel Dansk, Arcus Danmark.

Aalborg Taffel Akvavit eller Rød Aalborg, som den også kaldes,  er i dag Danmarks største spiritusbrand. Det skyldes ifølge Arcus Danmark en loyal kundeskare, der trofast har Aalborg Taffel Akvavit med på bordet, når der dækkes op til frokost og højtider.

Aalborg Taffel Akvavit blev allerede i 2002 kåret også som verdens bedste akvavit ved The International Wine and Spirit Competition.

Kom til Rom & Whisky festival i Pressen 11 og 12 september. Læs mere her.

International Spirits Challenge 2015

Gold Outstanding (Spirits):

  • Harald Jensen Akvavit

Gold (Spirits):

  • Aalborg Taffel Akvavit

Silver Outstanding (Spirits):

  • Gammel Dansk Bitter Dram

Silver (Spirits):

  • Aalborg Dild Akvavit
  • Aalborg Nordguld Akvavit
  • Aalborg Krone Akvavit
  • Aalborg Export Akvavit
  • Gammel Dansk Shot

Bronze (Spirits):

  • Aalborg Jubilæums Akvavit
  •  Aalborg Grill Akvavit
6 kommentarer
Vis kommentarer