Nazi-vin fundet i hemmelig kælder

En større samling af kostbare nazi-vine er fundet i en kælder i Rusland

Et spøjst fund er gjort i et hemmeligt rum i en kælder i Rusland. (Foto: Arkiv)
Et spøjst fund er gjort i et hemmeligt rum i en kælder i Rusland. (Foto: Arkiv)

Det var ved en renovering af en kælder i byen Tananrog nær grænsen til Ukraine, at indgangen til et hemmeligt rum blev fundet. Rummet var fyldt med vin fra Anden Verdenskrig med mærkater fra det Tredje Rige og nazi-symboler.

Udover en række vine fandt man også snaps og rom i det hemmelige rum. Hvad der skal ske med samlingen er stadig uvist. Men en række af vinene er allerede blevet drukket af arbejderne, som fandt vinene.

Kom til stor cocktail og rom festival - læs mere her.  

Diktator-vin som gaver
Adolf Hitler bestilte efter sigende et ukendt antal vine som gaver til højtstående folk omkring ham i forbindelse med sin 54 års fødselsdag i 1943. På etiketten ses et foto af diktatoren, et voksstempel samt et mærke fra Reichszeugmeisterei, som var det kontor, der stod for alt nazi-indkøb.

Vinen, som eksperter vurderer er udrikkelige nu, er oprindeligt vurderet til 20.000 kr., men enkelte er solgt til op til 50.000 kr. på auktioner.

Hvilken vin flasken indeholder er ikke umiddelbart kendt, men ud fra billedet kunne det ligne en almindelig tysk, rød bordvin, som generelt ikke er særligt holdbar.

Kom til stor tysk riesling-smagning - læs mere her.

34 kommentarer
Vis kommentarer