Nordens bedste bartender er dansk

Danmark har Nordens bedste bartender i skikkelse af Jonas Brandenborg Andersen. Det står klart efter to dages intens konkurrence i Skotland, hvor Diageo World Class Bartender of the Year Nordic Final fandt sted

Jonas Brandenborg Andersen er Nordens bedste bartender anno 2016. Det blev han ved at vinde Diageo World Class Bartender of the Year Nordic Final på bekostning af Antonio Naranjo Nevares fra Norge og Johan Peter Evers fra Sverige. Til daglig er Jonas Brandenborg Andersen Head Bartender på Mash Penthouse. Johan vil i september repræsentere Danmark til den globale finale, som finder sted i Miami, USA. Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence. 15.000 bartendere fra 50 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i nu otte år.

Den nordiske finale blev afholdt over to dage i Skotland. På førstedagen skulle deltagerne demonstrere deres evner inden for kunsten at kreere velsmagende og originale cocktails. Jonas lavede en Tanqueray No. Ten-baseret cocktail kaldet The Herald og en Cardhu 12-baseret punch kaldet Copper Rock Punch, og begge cocktails imponerede dommerne. På andendagen gjaldt det om at demonstrere sin viden om såvel cocktails som individuelle spiritusser.

”Jeg er utrolig stolt over at have vundet denne konkurrence. Langt over 100 timer har jeg brugt på at forberede mig til disse to dage. Foran mig venter nu endnu flere timers hårdt slid, så jeg er fuldstændig klar til den globale finale i Miami,” siger Jonas Brandenborg Andersen.

Bartenderne blev bedømt af et rutineret dommerpanel bestående af brancheeksperter, tidligere vindere og deltagere.

 

Vinder cocktails:

Copper Rock Punch

 - 45 ml Cardhu 12

- 15 ml Heering Coffee Likør

- 15 ml vanilje- og ananas-sirup

- 20 ml lemonjuice

- 20 ml ananasjuice

- 4 stænk bitter med tobaksnoter

Ryst ingredienserne godt sammen og server i en kobberkop pyntet med tørrede ananasstykker.

 

The Herald

 - 40 ml Tanqueray No. Ten

- 25 ml Noilly Prat (vermouth)

- 15 ml Genepi (likør)

- 10 ml St. Germain (hyldeblomst-likør)

- 4 stænk æblesyre

- 5 estragonblade

Ryst ingredienserne godt sammen og server i et retro vinglas med en skive æble og et estragonblad som pynt.

 

3 kommentarer
Vis kommentarer