Ny app: Sådan matcher du mad og vin

Nu kan man få sin helt egen vinekspert med overalt, som kan hjælpe med druevalget og den tilhørende mad

Det er den australske vinproducent Hardys som netop har lanceret en gratis mobilapplikation til smartphones. Vinguiden er udviklet i samarbejde med restaurantchef og chefsommelier på restaurant Lumskebugten, Lars Spring, som har mange års erfaring i kunsten at matche mad og vin, og forstår at forklare denne kunst helt enkelt og ligetil.

Med den nye vinguide-app, er der gode basisråd som kan hjælpe med at smage, vælge og nyde vin sammen med mad. Hardys vinguide er delt op i to dele: en del med vin og en med mad. Applikationen fungerer som et opslagsværk, der skal give dig en nem og hurtig genvej til at finde de vine, som netop man holder af, og ikke mindst hjælpe med at vælge den rigtige vin til dit måltid. Dette er beskrevet i korte udsagn om, hvordan bestemte typer vine kan forventes at smage, men også hvad der spiller ind på vinens smag i forskellige situationer. Der er også en basisordforklaring, hvor man kan se, hvad der fx menes med ’oversøisk vin’, ’syre’ og ’tanniner’.

Læs også: Weekendens bedste vinkøb

”Når man arbejder med vin og mad til daglig, kender man alle tommelfingerreglerne og de gode råd. Idéen med Hardys vinguide-app er, at dele ud af de erfaringer på en let tilgængelig, brugbar og forståelig måde, så flere får mulighed for at få adgang til vinens fantastiske verden, og hvordan den spiller sammen med mad”, siger Lars Spring, restaurantchef og chefsommelier på restaurant Lumskebugten.

Det australske vinfirma, Hardys, har skabt vine i mere end 160 år. Det er femte generation af vinmagere i Hardys, Bill Hardy, står bag vinguide-applikationen i samarbejde med Lars Spring.

Smag på over 200 vine til den Italienske vinfestival

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere