Ny Bordeaux klassifikation i 2020

Et ny klassificering for Bordeaux's Cru Bourgeois bliver indført i 2020

Det er over tre fjerdedel af medlemmerne Bordeaux's Cru Bourgeois organisation, der har stemt for den nye klassificering. Det nye system betyder bl.a. at man indfører Cru Bourgeois Supérieur samt Exceptionnel.

I dag indsender slottene deres vine typisk 18 mdr. efter høsten for at sikre kvaliteten er i orden til at kunne kaldes en Cru Bourgeois. 6 måneder efter publiceres listen med godkendte Cru Bourgeois vine.  Med det nye system kan man endvidere ansøge om at få udmærkelsen Cru Bourgeois Supérieur samt Exceptionnel. og denne gælder i 5 år. Udover kvaliteten af vinen, vil der nu også blive fokuseret på bæredygtighed samt vinslottet som helhed. Det betyder, der skal fremlægges strategier, prispolitik, distributionsaftaler samt mediedækning.

Priserne er høje i Bordeaux. I de senere år er priserne på de bedste Bordeaux-vine steget markant til priser som er uden for de flestes rækkevidde, ikke mindst på grund af øget efterspørgsel fra østen. Men man skal huske på, at de vildeste prisstigninger kun gælder de allermest kendte vine. Der laves stadigvæk mange gode vine til fornuftige priser i Bordeaux, især når man kigger på Bordeaux Supérieur og Cru Bourgeois-kategorierne. Og der laves en del Cru Bourgeois vine. 278 forskellige vine fra 7 distrikter, alle på venstre bred. 29 mio. flasker blev der produceret.

Kom til stor oversøisk vinfestival 28+29 oktober - læs mere her.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.