Ny cava klassifikation godkendt

Det nye niveau skal være med til at give cava et bedre renomme

Inden for få måneder forventer man at kunne introducere Cava de Paraje Calificado, som er cava produceret fra enkeltmarker. Det fortalte direktør for DO Cava Pedro Bonet Ferrer til det britiske magasin Decanter. For at kunne sælge vine under den nye klassifikation skal marken godkendes og der vil være en del krav til blandt andet høstudbytte, jordbundsforhold samt klima for den pågældende mark. Det estimeres at godt 40.000 hektar i dag potentielt vil kunne benyttes i den nye klassifikation.

Endvidere vil der blive stillet en række krav til produktionen blandt andet måden druerne presses. Endelig vil en Cava de Paraje Calificado skulle lagre minimum 36 mdr, hvilket er 6 måneder mere end en Gran reserva. De endelige krav vil være klar i august og man forventer de første vine mærket med "Cava de Paraje Calificado” eller  “Qualified Single Estate Cava i 2016.

Der produceres årligt 240 mio. flasker cava hvoraf de 30 mio. er reserva eller gran reserva kvalitet. Der forventes at blive frigivet omkring 450.000 flasker årligt i den nye klassifikation stigende til godt 1.5 mio. flasker inden 2020.

I dag produceres der top cava med lang lagring af blandt andet Gramona, Juvé & Camps, Cavas Recaredo og Casa Sala (Freixenet). Men det forventes at især mange små producenter vil følge trop og benytte den nye klassificering.

Også Raventos familien er i gang med at lave en ny geografisk DO som skal hedde Conca del Riu Anoi. Denne er dog ikke godkendt endnu.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer