Ny dansk snaps vil udfordre de store

En række nye danske snapse har set dagens lys

Følg Vin

Grundlæggeren af Den nye Spritfabrik er Henrik Elsner som har en bredt sammensat baggrund om kemiker, som gastronom, og som dansk vinavler. Ved Esrum sø besluttede han at bygge sit eget destilleri for at producere snaps der kan konkurrere med de store nordiske kæmper fra De Danske Spritfabrikker og Arcus.

Projektet blev startet i 2010 hvor der blev igangsat et forskningsprojekt i samarbejde med Innovationsstyrelsen og det teknologiske institut Agrotech. Målet var at fastlægge den optimale dildsort, den optimale dyrkningsmetode og det optimale høsttidspunkt i forhold til snapseproduktion. Samtidig var der avanceret analyseudstyr til rådighed, så man løbende kunne evaluere dildens aromastoffer og dermed finde det punkt i planternes udvikling, hvor de kunne levere det optimalt dildudtryk til den færdige snaps.

Løbende blev ekstraktions- og destillationsmetoderne udviklet, så aromaerne fra de friskhøstede dildkroner kunne blive videregivet uskadte til akvavitten. Denne metodeudvikling gav i 2014 anledning til, at der blev opnået patentanmeldelse på den helt særlige produktionsmetode.

Resultatet er indtil videre to akvavitter. Den ene med og den anden uden brug af egetræsfade i lagringen.

 

Læs her: Den store snapsetest

 

Argentum Dild Aquavit. 5 stjerner.

Helt nye akvavit fra Den nye Spritfabrik på dild og markedsført som terroir drevet. Man kan derfor se hvor dilden er dyrket på etiketten. Er lavet specielt til brug i cocktails men kan bestemt også nydes traditionelt til frokostbordet. Markant dild i duft og i smagen en meget frugtig mild snaps med maser af dild, kommen og en del sødme. En rigtig begynder snaps og kan man lide dild kan de fleste lide denne.

Alkohol procent: 40

Set til 199 kr. hos de større kæder for 0,5l.

 

  

Aurum Guld Aquavit. 4 stjerner.

Helt nye akvavit fra Den nye Spritfabrik på krondild og lagret på egetræsfade. Man fornemmer fadet i duften, og i smagen en parfumeret frugtig mild snaps med dild, kommen, vanilje og en del sødme. Mere rund og meget en pæn lang eftersmag. Lidt pebret pris.

Alkohol procent: 40

Set til 199 kr. hos de større kæder for 0,5l.

 

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+