Ny gadget kan fjerne svovl fra vin

En kemi studerende har opfundet en gadget, der kan fjerne svovl fra vin. Han søger nu en ½ mio. kr. for at få sit produkt på markedet

Ûllo er navnet på den nye gadget og udviklet af kemiingeniøren James Kornacki. Ûllo fungerer som et filter, man placerer over sit glas når man fylder det med vin. Filteret er lavet af polymer til fødevareindustrien og sørger for at filtrere det meste svovl væk fra vinen. Efter sigende skulle niveauet af svovl være under 10 ppm når det har været gennem filteret.

Svovl bliver tilsat stort set alt vin, for dels at beskytte det mod bakterievækst, men også for at beskytte vinen mod iltning. Der er forskellige grænser for hvor meget svovl der må tilsættes vin. I EU er grænsen for tilsætning af svovl 150 mg pr. liter i rødvin og 200 mg. i hvidvin. I søde vine er grænsen endnu højere. Flere er allergiske overfor svolv og i følge opfinderen er det blandt andet derfor han har opfundet filteret.

Udover at filtrere vinen kan ûllo også ilte vinen. Indtil videre er der indsamlet godt 250.000 kr. ved hjælp af Kickstarter.com. Hvis den halve million nås, er det tanken at introducere filteret i starten af næste år. Et filter vil koste omkring 12 kr. og kunne benyttes til en flaske vin.

Læs også: Verdens dyreste cognac til salg

Kom til stor spansk vinfestival og smag over 200 vine

5 kommentarer
Vis kommentarer