Ny klassificering på vej i Alsace

Et forslag til en klassificering i Alsace er nu ved at blive gennemgået i det franske landbrugsministerium

I dag har Alsace 51 Grand Cru marker og resten af vinene er klassificeret som almindelig Alsace AOC. Udfordringen har været, at dels er der stor forskel på vinene kvalitetsmæssigt fra samme grad cru mark og dels dækker Alsace AOC over mange forskellige vine og kvaliteter. Udover krav på etiketten om, at der står AOC eller Grand Cru, er druenavnet også et krav. I Alsace benyttes primært de seks hvide druer Gewurztraminer, Pinot Grit, Riesling, Pinot Blanc, Sylvaner, Muscat samt den røde Pinot Noir drue.

De nye regler foreslår, at to nye niveauer tilføjes. Dels en Alsace 1.Cru betegnelse som udelukkende bliver de absolut bedste marker. Der bliver strenge krav til druer, høstudbytte etc. for de vine der skal komme herfra. Endvidere foreslås en Alsace Cru kommune klassifikation lige over den gængse Alsace AOC. Vinene inden for en given specificeret afstand fra en af de godkendte byer vil kunne bære denne betegnelse. F.eks. vil man fremover kunne finde Alsace Riquewihr vine. Endvidere vil alle AOC Alsace vine få mark navn (Lieux-dits) på etiketten.

Læs også: De 10 dyreste champagner

Men det er en lang proces fortæller Foulques Aulagnon fra Conseil Interprofessionnel des Vins d'Alsace til Ekstra Bladet Vin. Processen kan nemt tage mellem 5 og 10 år før den er besluttet og kan føres ud i livet. Det nye klassificeringsystem er inspireret af systemet man arbejder med i Bourgogne og i Alsace håber man det nye system kan øge områdets renomme især blandt dem som går efter de bedre og dyrere vine.

Der er dog også modstand mod den nye klassificering. Flere producenter med Remy Gresser, fra Domaine Remy Gresser i spidsen mener den nye klassificering bliver for kompliceret for forbrugerne at forstå.

Smag på over 200 vine til den Italienske vinfestival

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere