Annonce:
Annonce:

Nye sprut bøger

Vi anmelder to nye bøger om cocktails og rom

Annonce:
Følg Vin

 

ROMbogen

af: Mads Heitmann,  Rasmus Brøchner Hansen

Det er blevet utroligt populært at drikke rom, både blandt mænd og kvinder, og salget af rom er steget med 47% siden 2010. Rom nydes i dag både i cocktails men også straight på linje med single malt whisky både på byens barer og hjemme.

ROMbogen er en ny bog skrevet af to rom-nørder, der fortæller alt, hvad der er værd at vide om den nye favoritdrik. Og det har været savnet, for på trods af at rom har været meget fremme i en række år, er det først nu der kommer en grundig bog på dansk om emnet.

I følge forfatterne henvender bogen sig ikke kun til nybegyndere, men også til etablerede romdrikkere, og det er den bog, forfatterne selv gerne ville have læst, da de i sin tid  begyndte at interessere sig for den gyldne drik.

Annonce:

Bogen er opbygget med en generel introduktion til rom samt et bud på 40 forskellige lagrede rom og tager læseren omkring alle de væsentlige romproducerende lande samt romtyper. Herudover finder man en beskrivelse af produktionen med afsnit om sukkerrøret, fermenteringen, destilleringen, lagringen, blendingen og de forskellige romstilarter.

Bogen er grundig og fortæller meget pædagogisk hvorledes rom produceres. De 40 valgte rom er alle rom som er tilgængelige og de fleste til at betale. Det er sympatisk og gør bogen praktisk anvendelig som en guide. Jeg savner måske under hver rom en række symboler som giver læseren et hurtigt overblik over typen af rom, prisniveau, alkohol, sødme etc.

Bogen er flot illustreret med foto fra enten produktionen eller af flaskerne. Når nu hovedparten kommer fra Caribiens skønhed, kunne man godt have ønsket sig lidt flere fotos herfra. Man kunne også under hvert land/destilleri have brugt kort, fakta om landet etc. Det kunne have øget bogens brugbarhed, da jeg tror mange vil bruge bogen som en opslagsbog.

Men alt i alt en lækker og flot bog, med masser af brugbar information og en særdeles god introduktion til verdenen omkring rom. Fire store stjerner.

 

 

 

Bartenderens grundbog

Annonce:

af: Hasse B. Johansen & Tue L. Rasmussen

Hvordan er det nu lige man laver en Tom Collins? Var det Gin? Og var der ikke noget med, at der skulle flormelis i? Det er surt at glemme de gode opskrifter, hvis festen er høj eller hende, man lige har inviteret op til en go'nat drink bare elsker en Tom Collins. Det ved Hasse Bank Johansen om nogen. Han er manden bag den populære cocktailbar og restaurant St. Pauls Apothek i Aarhus, der hurtig er blevet kendt som byens bedste sted for en rigtig cocktail. Nu folder Hasse Bank Johansen sig så ud som forfatter med bogen; "Bartenderens Grundbog", hvor hans passion for bartender-faget og de gode drinks springer ud i fuldt flor.

Annonce:

"Bartenderens Grundbog" er en grundbog til alle, der gerne vil vide mere om cocktails. Bogen indeholder knap 60 opskrifter, som er fordelt i kategorierne; De Klassisk, De Moderne, De Antikke, Signatur, og sidst men ikke mindst Punch. Dernæst er der 16 opskrifter på hjemmelavet sirup og andet godt, som indgår som elementer i cocktailopskrifterne. Endvidere kan man læse om hvilke cocktails man kan serverer til forskellige retter. Ganske interessant og måske skulle man prøve en whisky sour til sin røde bøf.

Bartenderens Grundbog er en utrolig flot og grundig bog, som rummer en række af de klassiske cocktails. Den er let at finde rundt i og de forskellige cocktails er lækkert og enkelt præsenteret. Især fotostilen i bogen må fremhæves, da det er yderst flotte fotos der går igennem hele bogen og øger helhedsindtrykket væsentligt. Selve mad og cocktail afsnittet kunne man godt have arbejdet endnu mere med, men ellers fremstår bogen som helstøbt.

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: