Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Nyt destilleri på vej på Islay

Den uafhængige aftapper Hunter Laing vil bygge nyt destilleri på Islay

Det nye destilleri kommer til at ligge i Ardnahoe, som ligger mellem Port Askaig og Bunnahabhain på Islays nordøstkyst. Hunter Laing investerer 80 mio. kr. i projektet og forventningen er, at de første dråber flyder omkring slutningen af 2017. De første rygter siger, at destilleriet kommer til at hedde Ardnahoe.  Kapaciteten kommer til at ligge på 500.000 liter årligt. Det nye destilleri vil udover selve destilleriet også have lagerhuse, en café, en butik og smagerum.

Islay er kendt for sine kraftige smagsfulde og meget røgede whiskyer, og der findes 8 destillerier på øen. Alle rimelig kendte, ikoniske og derfor er Islay stadig et af verdens navlepunkter for whisky elskere.

Øen var en magtfaktor gennem mange år i whisky industrien, men da krisen begyndte at kradse i slutningen af det 19 århundrede og igen op igennem 1970 og 1980'erne, måtte mange lade livet. Kun de destillerier som var en vigtig brik i de store blend whiskyer som Johnnie Walker overlevede. Men udviklingen er nu igen vendt, og selvom der i dag kun er 8 destillerier, er der i hvert fald et par nye på vej. Blandt andet Ardnahoe.

 

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen