Crémant de Bourgogne udgør omkring 10% af alle vinene fra Bourgogne og nu har man blandt producenterne besluttet at ændre det gamle klassificeringssystem. Største nyhed er to nye ”over” klassificeringer nemlig Eminent’ og ‘Grand Eminent’ som kan skrives på flasken.
Crémant de Bourgogne Eminent kræver en andengæring på flaske i minimum 24 mdr. En almindelig crémant kræver i dag kun 9 måneders andengæring på flaske.
Grand Eminent kræver en del mere bl.a.:
- 36 mdr. andengæring på flaske
- Kun pinot noir og chardonnay druer kan benyttes, dog kan man i rosé benytte op til 20% gamay.
- Min. 10% alkohol
- Min. 3 mdr. mellem disgorgement og frigivelse
- Dosage skal være under 15 g sukker
- Krav at 75% af mosten skal være første pres
Der er 3.284 medlemmer af Crémant de Bourgogne producenternes organisation og der blev sidste år produceret 17 mio. flasker crémant du Bourgogne. Her blev godt en tredjedel eksporteret.
Kom til stor cocktail og rom festival - læs mere her.
Kom til stor tysk riesling smagning - læs mere her.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.