Ø-whisky vil fordoble produktionen

Bruichladdich vil fordoble sin produktion efter at de har fået tilladelse til at opføre 6 nye lagerbygninger

Destilleriet som ligger på øen Islay på skotlands vestkyst er ejet af Remy Cointreau og vil nu udvide produktione til 1,5 mio. liter. 1.5 mio. liter svarer til det maksimale man kan producer i løbet af en almindelig arbejdsdag mandag til fredag. Destilleriet er en af stjernerne i Remy’s portefølje med en vækst på over 100% i det seneste år.

Bruichladdich blev bygget i 1881 af Brødrene Harvey, der havde arvet en sum penge fra deres afdøde far. I 1994 lukkede Bruichladdich destilleriet. Medarbejderne blev fyret, og maskinellets skæbne blev overladt til Hebridernes lunefulde vejrforhold. Men i 2001, under nyt privat ejerskab og efter en gennemgribende renovering af destilleriet, kunne ”den gamle dame danse igen”. Dette var vinkøbmanden Mark Reynier fra London, som overraskende valgte at købe og genstarte destilleret. Han satte samtidig gang i en revolution på øen, fordi han valgte at gøre alt anderledes og fik sig dermed flere fjender end venner. Remy Cointreau overtog i 2012 Bruichladdich.

Læs også: Beaujolais vil lave bobler

Bruichladdich er bedst kendt for sin yderst delikate, sofistikerede, runde og lette whisky, sin ultra-moderne og iøjefaldende emballage og sin eksperimentelle, uafhængige og særskilte måde at gøre tingene på. Denne innovative strategi og profilering lader i øvrigt til at falde godt i tråd med forbrugernes ønsker, da Bruichladdich er det eneste destilleri på øen Islay, som tapper deres whisky på øen med anvendelse af øens lokale og naturlige kildevand, og det er i øvrigt det eneste destilleri sammen med det nye Kilchoman, som køber deres byg fra øens lokale landmænd. I dag fremstilles verdens den mest røgede whisky Octomore netop her. En whisky med ikke mindre end 258 ppm. Til sammenligning er Ardbeg Supernova som var den mest røgede whisky før Supernova på omkring 100 ppm.

Kom til Rom & Whisky festival i Pressen 11 og 12 september. Læs mere her.

5 kommentarer
Vis kommentarer