På jagt efter verdens mest eksperimentelle bartender

Ny slags cocktail konkurrence hvor kreativiteten er i højsædet

En global konkurrence sætter fokus på co-creation og samarbejde. Det skal fremme kreativiteten i drinksoplevelser. Et finalistpar fra Danmark vil deltage i konkurrencen om at vinde titlen som verdens mest eksperimentelle bartender. Sidste år lancerede Glenfiddich konkurrencen om at blive Verdens Mest Eksperimentelle Bartender. Nu leder whiskyproducenten efter den, der kan tage trofæet i 2017 – og en af finalisterne skal være fra Danmark. Konkurrencen vil anerkende bartendere, der kan samarbejde med en kunstner udenfor cocktailverdenen om at skabe en overraskende og opfindsom drikkeoplevelse. Vinderne får titlen som verdens mest eksperimentelle bartender og deres værk vil blive vist frem globalt.

Sidste år vandt Nathan O'Neill fra New Yorks NoMad Hotel. Han tog titlen for sit samarbejde med kokken John Taube. Sammen skabte de en variation af kogte Glenfiddich-cocktails med brug af madlavningsteknikken sous-vide, hvor serveringen blev tilberedt under vakuum, der indkapslede saft og smag. De konkurrerende finalister arbejdede med kunstnere, der blandt andet tilførte keramik, videografi, spiselig kunst, osteproduktion, lydteknik, spil samt køkken- og møbeldesign til de eksperimentelle cocktails.

I konkurrencen skal deltagende bartendere samarbejde med ekspert fra et andet felt. Sammen skal de skabe en enestående servering, hvor eneste fællesnævner er Glenfiddich. I september bliver der afholdt mesterskaber i lande rundt om i verden, heriblandt Danmark. Finalistparrene inviteres derefter op på Glenfiddich Experimental Bartender Academy i Skotland, hvor de skal konkurrere om titlen som Verdens Mest Eksperimentelle Bartender 2017.

”Det er utrolig spændende, at en bartender fra Danmark kan blive verdens mest eksperimentelle bartender 2017. Der er så mange dygtige bartendere i Danmark, som nu får mulighed for at samarbejde med én fra et helt andet felt og skabe en unik servering med Glenfiddich. Jeg glæder mig til at se, hvad de kan finde på,” siger Morten Barndorff Simonsen, der er ansvarlig for Glenfiddich i Danmark.

Når det danske finalistpar er fundet, skal de sammen med de andre deltagende lande deltage i tre intense dage på akademiet i Skotland. Her vil de lære at lave whisky fra bunden, og få en eksklusiv mulighed for at suge viden til sig fra Glenfiddichs destillerieksperter; lige fra bryggeren til bødkeren og destillerimanden til maltmasteren, som vil fortælle finalisterne om de teknikker, der bruges for at gøre Glenfiddich til verdens mest vindende single malt Scotch whisky.

Derefter får finalisterne mulighed for at forfine deres innovative ideer ud fra den nye viden og de værktøjer, de har fået, inden ideen skal serveres for et dommerpanel bestående af Director of Prestige UK, Kirsten Grant Meikle, Glenfiddich globale brandambassadør, Struan Grant Ralph, Glenfiddichs maltmaster, Brian Kinsman og High Snobiety.

Man kan få mere information om konkurrencen hos Morten Barndorff Simonsen på mail mbs@hansjust.dk. Det danske vinderpar bliver fundet ved en konkurrence i slutningen af september 2017, mens den globale finale foregår på Glenfiddich Experimental Bartender Academy i Skotland i november 2017.

Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.