Annonce:
Annonce:

Populær whisky har fået en efterfølger

I september lancerer The Glenlivet en hel ny whisky i deres portefølje med navnet Glenlivet Founder's Reserve, i øvrigt en whisky uden aldersbetegnelse. Den skal med tiden erstatte den populære Glenlivet 12 års.

Annonce:
Følg Vin

Dermed er The Glenlivet gået i fodsporene på en række andre producenter, som også har introduceret en "No age statement" eller NAS, som det populært bliver kaldt. Og det er i dag en nødvendighed, for de fleste destillerier har ikke nok ældre fade til at klare den store efterspørgsel. Dette skyldes især, at en del destillerier blev lukket i årene 1983-93, og de fleste af dem som ikke lukkede, de gik ned i produktion. Det betaler de for i dag, da der ikke er ret meget på lager fra de pågældende år, og hvad der blev produceret er brugt i blends eller yngre årgange. 

Annonce:

Og da salget de sidste ti år steget markant og med større fart end produktionen, er der mangel på ældre fade. Men betyder dette så en dårligere whisky. Ikke nødvendigvis, for man er utvivlsom blevet dygtigere til at forstå både destilleringsprocessen og lagringen, således at man er i stand til at blende whiskyer på et betydelig højere niveau i dag end tidligere.

I stedet for at vente på et eksakt antal år som whiskyen skal lagre, er man blevet bedre til at forstå hvornår whiskyen i forskellige fade topper og er klar til at blive blended med andre fade for at skabe en komplet whisky. Således er det derfor mere op til master blenderen at skabe sin helt egen stil i tråd med husets overordnede stil i stedet for udelukkende at styre blendingen i forhold til aldersangivelser.

Lagringen af TGL Founders Reserve er sket på dels amerikanske egetræsfade men også nye bourbon fade kun benyttet en enkelt gang. Det er i øvrigt første gang, at The Glenlivet benytter denne form for fade, som giver whiskyen en cremet og sødlig smag af især vanilje.

Glenlivet Founder's Reserve  har endvidere lige vundet en guld medalje ved 2015 udgaven af Scotch Whisky Masters.

 

The Glenlivet Founders Reserve. 40%. Pernod-Ricard. Pris 269 kr.

Annonce:

Lys og gylden i farven. I duften citrus og strejf appelsin. Orange toner i smagen med appelsinskal, pærer, fersken, blomster og vanilje. Typiske frugtige stil som man ofte forbinder med The Glenlivet. Cremet i eftersmagen.

 

Kom til Rom & Whisky festival i Pressen 11 og 12 september. Læs mere her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: