Portvin fra 1815 under hammeren

En portvin fra 1815 er sat til salg på Sotherby’s i London for at markere 200 året for slaget ved Waterloo

Det er en Ferreira portvin 1815 som vil komme til salg. Auktionen vil finde sted i London 7. maj. Det er usikkert hvad der kan forventes af hammerslag for den sjældne portvin, men en tilsvarende flaske blev i 1997 solgt for godt 50.000 kr. Da priserne på fine vine siden er steget ikke ubetydeligt, må man forvente en noget højere pris. Hele beløbet vil gå til velgørenhed.

Portvinen blev sidst smagt i 1990 og noter herfra fortæller, at vinen stadig har masser af liv og har intense krydrede toner i smagen. Det er Ferreira huset som har den sjældne flaske liggende som et levn fra den legendariske Dona Antónia Ferreira som lavede vinen.

Slaget ved Waterloo fandt sted 18. juni 1815 ved den nu belgiske landsby Waterloo omkring 15 km syd for Bruxelles. I slaget, som blev Napoleon Bonapartes sidste, blev han besejret af en britisk-tysk-nederlandsk hær, ledet af general Arthur Wellesley, hertug af Wellington, og en preussisk hær under marskal Gebhard Leberecht von Blücher. Efter slaget blev Napoleon afsat og sendt i eksil på St. Helena i Sydatlanten, hvor han tilbragte resten af sit liv.

Udover den sjældne flaske vil også årgange af Ferreira 1947, 1952, 1985, 1994 og 1997 komme til salg.

Kom til Rom & Cocktail festival - læs mere her.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere