Portvins-producenterne jubler

Der er stor optimisme at spore blandt producenterne i Douro-dalen, som allerede nu spår 2015 til at blive et vintage-år

En mild og våd vinter, et tørt forår og en varm sommer har givet optimale betingelser for druerne i Dourodalen i det nordlige Portugal. Og flere af de store producenter snakker da også allerede nu om, at året kan blive et vintage år for portvin. Året bliver af mange sammenlignet med 2011 som vurderes til at være det bedste år i Portugal i de seneste 20 år.

Selvom man ikke skal sælge skindet før bjørnen er skudt, har portvinshuse som Niepoort og Quinta do Crasto til Ekstra Bladet Vin indikeret, at året kan blive fantastisk for de portugisiske vine og at de forventer at kunne lave en vintage portvin i år. Der laves kun vintage portvin i de allerbedste år og typisk omkring i tre år i hvert årti.

Også Fladgate som ejer Taylor, Croft og Fonseca rapporterer, at druerne er på vej til at blive flot modne og man forventer at kunne høste to uger før normalen i september. Især den vigtige drue tourega national ser ud til at modne specielt godt i år.

Høstudbyttet i Douro dalen er et af de laveste med under 3.000 kg per hektar. Til sammenligning er høstudbyttet i Californien og Australien flere steder over 15.000 kg. Portvinene vinificeres ude i dalen og transporteres derefter ind til Porto hvor de fleste store portvinshuse lagrer portvinene.

Læs også: De 10 bedste spanske rødvine til under 100 kr.

Kom til stor spansk vinfestival og smag over 200 vine

1 kommentar
Vis kommentarer