Rioja har vendt udviklingen

Verden har igen fået smag for vinene fra Rioja. 281 mio. liter blev der solgt uden for Spanien i 2014 og det er en fremgang på over 10%

Det er nye tal fra DOCa Rioja som viser, at der blev eksporteret 375 mio. flasker vin fra Rioja i 2014. Især hvidvinene samt Gran Reserva vinene så en vækst. Totalt steg eksporten med 3,5% i volumen, mens værdien steg over 10%. En gennemsnitlig pris for en Rioja er i dag omkring 60 kr., hvilket er godt 20% højere end øvrige spanske vine. De stærkeste markeder for Rioja er Storbritannien, Tyskland og Schweiz. Rioja har ellers gennem flere år kæmpet med at opnå den anerkendelse som området tidligere har haft. Men nye moderne tilgange til vinproduktionen samt en ny yngre generation har givet pote og fået Rioja tilbage på sporet.

Læs også: Vinhus afholder ´vin og sex' aftener

Rioja er uden tvivl det mest kendte vinområde i Spanien. Stort set lige meget hvor i verden man befinder sig, kan man finde en rioja på vinhylden eller vinkortet. Og igennem flere år var rioja det eneste, folk kunne associere med spansk vin. I de senere år er flere huse begyndt i højere grad at anvende druer udelukkende fra en enkelt landsby eller mark og sælge vinene på det. Mest kendt er givet Benjamín Romeo, som med sin topvin Contador har skabt en vin fra specielt udvalgte marker omkring byen San Vicente de la Sonsierra.

Læs også: De 10 mest spændende vinområder i Spanien

 

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.