Annonce:
Annonce:

Robin Williams vingård købt af Bordeaux slot

Villa Sorriso i Napa dalen er blevet købt af det kendte Bordeaux slot Pontet-Canet

Annonce:
Følg Vin

Vingården Villa Sorriso har været til salg i 4 år, men det er nu lykkedes at sælge vingården til det franske bordeaux slot Pontet-Canet. Prisen skulle ifølge det britiske vinmagasin Decanter være godt 120 mio. kr. Den oprindelige pris som gården blev sat til salg for var 250 mio. kr.

Vingården består af 259 hektar, hvor de 7,3 hektar er plantet med vin. Vinmarkerne er beliggende i det køligere område ved Mt. Veeder og druerne er de traditionelle bordeaux druer cabernet sauvignon, cabernet franc og petit verdot. Druerne har tidligere være solgt til lokale producenter og der har ikke været produktion af vin tidligere på vingården. Dette ønsker de nye ejere dog at ændre på og vil fremover producere deres egen vin.

Vinmageren på Pontet Canet Jean-Michel Comme vil få ansvaret også på Villa Sorriso sammen med et lokalt team.

Pontet Canet, der er nabo til Mouton-Rothschild i Bordeaux, er inde i en rivende udvikling. I de senere år har man intensivt arbejdet med  håndplukning, streng sortering af druerne, introduktion af en anden vin, installation af temperaturstyrede rustfri ståltanke og en revurdering af vinifikationsmetoderne hvilket har betydet at vinene fra slottet har opnået en betydelig større anerkendelse end tidligere. Disse erfaringer skal nu bruges til at lave en topvin også i Californien.

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: