Rosévinsalget boomer

På trods af få sommerdage i år er salget af rosé eksploderet i Danmark, og data fra USA viser, at det er en international tendens. Særligt unge danske mænd mellem 24 og 35 år køber ind af de lyserøde vine

Rosé er mere populært end nogensinde. Tal fra USA viser, at der siden sidste år er blevet solgt 57% mere rosé. Også i Danmark ser man denne tendens. Analysevirksomheden Nielsen fortæller, at der blev solgt 6,1 millioner liter rosé i Danmark i 2015, men at det tal steg med 30% i 2016.

De tal kan Michael Ewald Hansen, der er e-commerce manager for Kjær & Sommerfeldt nikke genkendende til. En af Danmarks ældste og største vinforhandlere har nemlig oplevet lignende tendenser. De kan via deres salg online konstatere, at salget af rosé steg med 20% fra 2015 til 2016 og i 2017 er salget igen steget med 53%. Dette kommer på trods af det dårlige danske sommervejr, hvor vi har oplevet den mest våde og solfattige juni siden 2012 og koldeste juli siden 1953.

Den gennemsnitlige rosédrikker

Rosé er i dag populært i mange aldersgrupper, og man så Roskilde Festival sælge rosévin i år, ligesom det også blev solgt på Copenhell. Alene i år har importøren Kjær & Sommerfeldt solgt over 100.000 flasker rosé denne sommer fortæller Michael Ewald Hansen og en analyse af deres kunder viser, at den gennemsnitlige køber af rosé er en mand mellem 25 og 34 år. Dette segment står for 19% af det samlede salg af rosé, mens det segment blandt kvinderne er dem mellem 45 og 54 år. De står for 11% af det samlede salg.

Den unge mand er altså særdeles glad for rosé omend det ikke kan udelukkes det indkøbes og drikkes af kæresten eller hustruen. Totalt set er det ikke overraskende, at det er manden mellem 45 og 54 som køber mest vin online. I alt blev der i Danmark solgt over 150 mio. liter vin i 2016.

Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her

Kom til Tysk vinfestival i oktober - læs mere her.

Kom til Oversøisk vinfestival i november - læs mere her.

Kom til Whisky & Rom festival i oktober -læs mere her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen