Så meget bruger vi på vin

En helt ny undersøgelse viser, at danskerne i gennemsnit bruger 210 kr. på vin om ugen og i øvrigt foretrækker den er italiensk

Det er 2.042 danskere som i oktober har svaret anonymt på en række spørgsmål om deres vinvaner til Ekstra Bladet Vin. Der drikkes vin i de danske hjem i gennemsnit 3 dage om ugen og der bliver brugt i gennemsnit 210 kr. på vin om ugen i husstanden. Omkring 10% af deltagerne i undersøgelsen drikker dog vin dagligt og over 17% bruger over 300 kr. hver uge på vin. Ikke overraskende står over 50% af indkøbet i supermarkeder, mens omkring 29% foretrækker de traditionelle vinhandlerne. Det er Superbest, som er det mest populære supermarked at handle vin i, efterfulgt af Kvickly og Føtex.

Næsten 3 ud af 4 danskere har italiensk vin blandt sine favoritter foran Frankrig (49%) og Spanien (39%). Når man spørger til det mest interessante vinland lige nu, kommer Italien da også ind som en klar nummer ét foran Spanien. Men når det gælder landet hvor man får mest vin for pengene, er det Chile efterfulgt af Italien, Argentina, Australien og Spanien.

Læs også: Sisseck: Ribera del Duero 2014 bliver stort

Sådan vælger vi vores vin

Alle kender det at stå foran den store reol med vine i supermarkedet og skal vælge. De fleste vælger derfor, at købe en vin de kender i forvejen eller en vin der er på tilbud. Men mange går også efter et specifikt område eller en specifik drue. Stjerner og anmeldelser i medier er der 44% der støtter sig til når de skal vælge vin, mens anbefalinger fra venner og bekendte udgør 24%. Godt 10% vælger deres vin ud fra etiketten eller alkoholprocenten.

Kilde: Ekstra Bladet Vin undersøgelse oktober 2014 - 2042 deltagere

Læs også: Vinhuset med de små tegninger

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen