Saint-Emilion klar til automatisk hagl-forsvar

Nyt system skal afhjælpe problemer med hagl

Artiklen er lavet i samarbejde med Danmarks vinmagasin DinVinGuide og SpritNyt.com - klik her for at læse mere.

Planer om et netværk af halvautomatiske ‘løfteraketter’, der sender helium balloner i luften for at forhindre haglbyger er blevet godkendt af vinproducenter i Saint-Emilion. Raketterne skal hjælpe med at beskytte de 7.500 hektar vinmarker i Saint-Emilion. Området vil omfatte St-Emilion og St-Emilion grand cru appellations, plus Lussac St-Emilion og Puisseguin St-Emilion. Mere end 90% af vinproducenterne stemte for projektet, udtaler St-Emilion Wine Council. I alt 37 løfteraketter vil blive brugt og projektet vil koste omkring 10 mio. kr.

Sammen med raketterne er der installeret en radar som kan opdage storme op til 30 km. væk. Den vil sende alarm til vinbønderne, som kan benytte raketterne der frigiver balloner i luften. Hver balloner er fyldt med 200g ‘hygroskopiske salte’ som spredes i skyerne. Disse salte bidrager til at forhindre hagl dannelse og skaber regnbyger i stedet.

Haglbyger er i stand til alvorligt at skade en vingårds afgrøde på blot et par minutter, og dele af Saint-Emilion og Entre-Deux-Mers-regionen blev ramt i april 2020.

Første fase vil starte i juni 2021 og betalingen vil være baseret på et gebyr pr. hektar samt hvilke klassificering marken har.

Vin - og  spiritus festivaler i 2021 i Pressen:

Franske Vindage 5+6 marts  - køb billet nu - klik og læs mere her

Italiensk vinfestival 9+10 april - køb billet nu - klik her.

Spansk Vinfestival 17+18 september

Whisky & Rom festival 29+30 oktober - køb billet nu - klik her.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her

VinGuiden 2021

 412 sider og mere end 2900 anmeldelser af vine til salg i Danmark. Kun 99.95 kr. Købes i MENY eller hos boghandlerne.