Spritnye julebryg

Der smages på helt nye julebryg i ugens øltest

Nok er hovedparten af de mindst 300 forskellige danske julebryg klassikere eller gamle ligegyldigheder. Derfor er det ganske velgørende at der blandt de mange nye julebryg på markedet i år, er en del meget anderledes og yderst velsmagende bryg. – Herligt, for i alt for mange år har store dele af julebryggene været stjerneanisinficeret. Tag godt imod disse julebrygnyheder.

Læs også: Kæmpe amarone test

 

Holm Wheat Christmas

Midtfyns Bryghus

Witbier – 5,6 procent

50 cl, 34,95 kroner i Kvickly

 

Den fynske kok Claus Holm, der langt hen ad vejen har solgt sin sjæl til TV2 og Coop, har sammen med Midtfyn Bryghus, som bl.a. er kendt for sit samarbejde med Chilli Claus, har lanceret to julebryg i Coop. Den ene, en klassisk belgisk inspireret hvedeøl, livlig og let sødmefuld med witbier-noter som gær, citrus og hvid peber og en fin krydring med enebær. En rund og harmonisk oplevelse med en tør og frisk afslutning. Selvom Holm Wheat Christmas er et herligt alternativ til de traditionelle julebryg, er den helt klart bedst som aperitif til juleanden eller julefrokosten.

 

 

Ask Juleurt – No 5

Belgisk  ale – 7,2 procent

Interflora (Næstved  Bryghus)

4 x 50 cl, 195 kroner inklusiv levering hos Interflora

 

Op til Fars Dag lancerede blomstergrossisten Interflora fire nye øl brygget af Næstved Bryghus. Serien, som er døbt Ask, inspireret af den nordiske mytologi, består af Ask Jærnurt, Ask Steenurt, Ask Salturt og Ask Sarurt. Her op til jul er kommet Ask Juleurt – No 5, krydret med hjulkrone, anis og slåen, som er et spændende bekendtskab. Hjulkrone er en gammel lægeurt, som man mente styrkede hjertet og lindrede luftvejene. Sødmefuld, krydret med noter af urter og tørrede julefrugter. Helt klart et glimrende gaveforslag til farfar eller onklen, der ikke kommer hjem til jul.

 

 

 

Skt. Nicolaus

Thisted Bryghus

Belgisk Dubbel – 8,2 procent

63 cl, 25 kroner i bl.a. Netto

 

Thisted Bryghus har mindst 12 forskellige julebryg, alle på højt niveau, på markedet i år, det må være ny rekord for et dansk bryggeri. Skt. Nikolaus, som er spritny i år, er en belgisk inspireret dubbel brygget på trappistgær.  De sidste to måneder af den seks måneder lange lagring har den kastanjefarvede øl hygget sig sammen egespåner fra amerikanske vintønder. – Resultatet er en vinøs oplevelse, let sødlig og syrlig med behagelige toner af mørk farin, rosiner og blommer. En yderst alsidig fætter, passer til meget i det varme julekøkken.

 

 

Mørk Vinter Bock

Schiøtz (Albani/Royal Unibrew)

Mørk Bock – 6,0 procent

50 cl, 22,95 kroner i Coop

 

Royal Unibrews satsning på to nye ølserier opkaldt efter henholdsvis Ceres’ grundlægger M.C. Lottrup og Theodor Schiøtz, Albanis grundlægger, har generelt høstet mange roser. Her op til jul blev der lanceret ny øl i hver serie, Lottrup US Dark Ale og Schiøtz Mørk Bock, og her er sidstnævnte, den mørkgyldne bock, som er vinderen. Krydringen med hyldebær, tranebær og porse er fræk. – Med den sødmefulde attitude og de mange frugtige noter er den et interessant alternativ til anden, rødkålen og de brune kartofler.

 

Læs også: Den store snapsetest

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere