Stjålne topvine fundet

Tyve stjal juledag vin for over 2 mio. kr. fra en Californisk top-restaurant. Nu er vinene fundet

Juledag brød tyve ind i den kendte Michelin-stjerne restaurant The French Laundry i Yountvill i Napa Valley og stjal 76 flasker af de mest kostbare vine. Det var blandt andet verdens dyreste vin DRC Romanee-Conti i alle årgange fra 2004 til 2010, Le Tache i flere årgange tilbage til 1993 og endelig USA 's dyreste vin Screaming Eagle tilbage til 1992. Alle vine som sælges for adskillige tusinder af kroner. Alene DRC Romanee-Cinti sælges i nogle årgange for op til 100.000 kr for én flaske.

 

I sidste uge lykkedes det politiet at spore de fleste af de 76 stjålne flasker til staten North Carolina på østkysten - 3600 kilometer fra Californien.
Det er ikke kommet frem hvordan politiet kom på sporet af de kostbare vine, men det er højst sandsynligt den liste over flaskerne med angivelse af årgange og serienumre, som politiet distribuerede til auktionshuse og handlende af fine vine rundt om i verden, der har givet pote. Endvidere var en række af vinene markeret med et særligt mærke på flasken, som kun kan ses synligt i ultraviolet lys.


Der er naturligvis stor glæde hos såvel The French Laundry som hos politiet i Napa over at have fundet hovedparten af vinene. Man havde regnet med, at de enten var endt i en vinsamlers kælder eller skyndsomst var blevet sendt til det europæiske marked.
 

Læs også: Smag over 200 vine på de franske vindage

 

0 kommentarer
Vis kommentarer