Stjal druer for en kvart million

Tyve stjal forrige uge druer for over 250.000 kr. fra eksklusiv Guigal mark i Condrieu

Det var på enkeltmarken Luminescence, at druerne blev stjålet forrige uge. Tyveriet blev opdaget da Philippe og Marcel Guigal skulle sætte høsten i gang og opdagede at godt en tredjedel af druerne manglede.

2015 tegner i øvrigt til at blive et fremragende år og Marcel Guigal udtaler til det britiske magasin Decanter, at årgangen er den bedste han har oplevet de seneste 55 år.

Enkeltmarksvinen Luminescence er kun frigivet i helt specielle årgange og de seneste år var 1999 og 2003. Og det er netop planen, at frigive vinen i 2015. En flaske Luminescence koster over 300 kr. for en halvflaske og Guigal estimerer derfor tabet til over 250.000 kr. Sagen er overgivet til politiet.

Vinen laves, hvis tilstrækkeligt mange druer modner usædvanligt tidligt. Ved at høste druerne så tidligt (som i midten af september), bevares mostens frugtsyre. Druerne presses og mosten gæres, men gæringsprocessen afbrydes inden gærcellerne har omdannet al sukkeret til alkohol. Resultatet er en sødmefuld vin med en ekstraordinær smagsintensitet.

Læs også: De 10 bedste spanske hvidvine til under 100 kr.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

5 kommentarer
Vis kommentarer